Hogyan fizetik a TB-t, ha a munkaviszony megszűnik?
Figyelt kérdés
Munkaviszony megszűnése után még van 45 nap, múlthéten járt le. Ezután? Bemegyek a munkaügyire, ott tudnak segíteni? (Nem vagyok még regisztrálva álláskeresőként.)
2016. okt. 13. 01:06
1/4 anonim válasza:
Ha jogosult vagy álláskeresési járadékra, akkor azzal rendezik a TBd is.
Ha nem vagy jogosult, akkor kérelmezheted a járási hivatalnál, hogy szociális alapon rendezzék a TBd.
Ha nem minősülsz rászorulónak, akkor magad után kell fizetned (idén havi 7050)
2016. okt. 13. 08:09
2/4 anonim válasza:
Tb befizetéssel kapcsolatban a Nav tud segíteni, kiküld/ad neked egy halom csekket, hogy minden hónapba be tudd fizetni magad után. :)
Most nem tudom magam sem, hogy volt e pár nap, amikor már kiestem a nem fizető résznél a felmondásnál, de a Navhoz kell(ene) majd bemennem, hogy tájékoztassanak, van-e elmaradásom. Bár ezt talán a munkaügyinél is látják, azt nem tudom, de a Nav-na kell befizetni.
Év vége felé pedig küld is tájékoztatót postán elvileg, hogy elmaradásod van, és a késedelmis bünti is rá, ha már régóta nem fizeted be. (Tapasztalat)
2016. okt. 13. 16:38
3/4 A kérdező kommentje:
Nekem ne küldjenek semmilyen csekket, zéró jövedelemmel nem tudom fizetni. Annak idején suli után eltelt majdnem egy év és akkor küldték ki a csekkeket, szerinted? Kiküldték az összeset, hogy nesze fizesd ki, az már senkit nem érdekelt, hogy van-e jövedelmed vagy nincs. Még olyan havi csekket is kiküldtek amikor még érvényes volt a diákigazolványom, mert ugyebár a tanév október 31-ig még van (lenne) TB-d. Sajnos nincs meg a 300 napom, így nem vagyok jogosult álláskeresési járadékra. Jelentkeztem egy nívós állami szervezethez, de a felvétel nem egyről a kettőre megy, addig meg jó lenne ha fizetnék a TB-met. Ha kérelmezem, hogy vállalják át, biztos hogy nem küldenek közmunkára?
2016. okt. 13. 19:13
4/4 anonim válasza:
Magyarországon kötelező a TB. Akinek a munkáltatója nem fizeti, és maga sem tudja fizetni, arra kiróják köztartozásként. Ez valami 7060 Ft vagy mennyi most, de ha nincs az embernek pénze akkor ez sok. Arra figyelj hogy ha tartósan nincs fizetve, éveken keresztül, akkor elkezdik behajtani a köztartozást... kamatostul, behajtói és közjegyzői díjakkal, stb. Szerencsétlen hajléktalanokkal nem tudnak mit csinálni, de akinek van lakása, bankszámlája, stb, arra rá fognak szállni előbb-utóbb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!