Apukám életbiztosítást kötött magára mikor még kicsi voltam és 13 évig fizette elvileg,4 éve halt meg. Mivel nem sokára 18 leszek így e-mailben felkerestük a biztosítót (5napja) de még nem válaszoltak. Szerintetek létezik ez biztosítás?
Féltestvérem is ott volt de én vagyok elvileg csak én vagyok az aki felveheti majd a pénzt ha van...
18 éves korom elött felvehető valamilyen módon a pénz mert szükségünk van rá nagyon
11-es, erről tudnál valami hivatalosat is linkelni?
a biztosítás is egy örökség, nekem nagyon furcsa, hogy ez nem része a hagyatéknak.
akkor ha valakinek vannak tartozásai, akár több tízmillió, kimentheti úgy a vagyonát, hogy biztosításként befizeti egy biztosítónak?
halála után az örökös lemond az örökségről, azaz a tartozásról.
Az esetleges több milliót, vagy még többet pedig biztosításként felveszi?
Én nem hiszem, hogy a magyar jog ezt hagyná.
Akkor mindenki élne vele.
Tudtommal vagy mindent, vagy semmit.
Ha kell a pénz, akkor kapod a tartozást is.
A biztosítás csak akkor része a hagyatéknak, ha nincs kedvezményezettje. Ha van megadva kedvezményezett, akkor kikerül a hagyatékból. Pl. megteszi valaki kedvezményezettnek a szomszéd kislányt, mert az sokat segített neki az utolsó éveiben szemben a külföldön élő gyerekeivel, akkor a biztosítást a szomszéd kislány kapja, és a törvényes örökösök nem látnak belőle egy vasat sem.
Lehetett hitelfedezeti is az életbiztosítás, és a bank a kedvezményezett, akkor a hitelt törleszthették belőle. Ez sem kizárt. Ha bekerült a hagyatékba a többi hagyatéki elemmel együtt, mert nem volt megadva kedvezményezett, akkor viszont a kérdező lemondhatott a biztosításról az örökséggel együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!