Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Mi tortenik a nyugdijbiztosait...

Mi tortenik a nyugdijbiztosaitassal, ha idokozben rokkantnyugdijas leszek?

Figyelt kérdés
Most vagyok 25 eves, van egy betegsegem, ami miatt (ha marad a rendszer es tegyuk fel, hogy marad) kb. 40-45 eves koromban leszazalekolnak (100%). Ha en most kotok nyugdijbiztositast, akkor azt mikor kapom majd meg? (abszolut laikus vagyok)
2016. szept. 19. 19:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Az attól függ, hogy milyen nyugdíjbiztosítást kötsz. Például az, amit én ajánlanék 40%-os rokkantság fölött a haláleseti szolgáltatás szerint fizet. Ezt most itt röviden, de kérdezz nyugodtan.
2016. szept. 21. 12:11
 2/4 anonim ***** válasza:

Halál esetén az egységszámla aktuális értéke kerül kifi zetésre a biztosított

örökösének vagy a kedvezményezettnek.

Egyéb biztosítási esemény –nyugdíjszolgáltatásra való jogosultság,

legalább 40%-os egészségi állapot romlás vagy az öregségi nyugdíjkorhatár

betöltése – esetén a biztosító az egységszámlán addig

felhalmozott egységekből nem csökkenő összegű, banktechnikai já-

radékszolgáltatást nyújt.

A biztosító általi szolgáltatás ha 20% adókedvezménnyel köthető nyugdíjbiztosítást kötsz.Szerintem a legjobb konstrukció,és azt is érdemes átgondolni hogy hol kötöd,mert egyes biztosítok termékeinél a TKM más és más,ezért az válaszd ami a legolcsóbb.Ha érdekel írj privát üzenetet.

2016. szept. 22. 12:26
 3/4 anonim ***** válasza:
Még annyi hogy ha 10 év letelik a szerződésből(akkor 35 leszel),onnantól már ilyen esetekben amit fentebb leírtam egy összegben is kérheted a felhalmozott összeget.
2016. szept. 22. 12:30
 4/4 anonim ***** válasza:

Nyugdíjbiztosítás az olyan életbiztosítás, ahol a biztosítási esemény

• a biztosított halála, vagy

• a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló jogszabály szerinti

nyugdíjszolgáltatásra való jogosultságának megszerzése, vagy

• az egészségi állapot legalább 40%-os mértéket elérő károsodása,

vagy

• a szerződéskötéskor a biztosítottra irányadó öregségi nyugdíjkorhatár

betöltése

még egy kis szösszenet és akkor teljes egészében meg is válaszoltam a kérdést.De reméljük nem fog bekövetkezni amitől tartasz.

2016. szept. 22. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!