Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Olyan kérdéssel forulok...

Tamás2000112 kérdése:

Olyan kérdéssel forulok hozzátok hogy mivan ha nincs biztosítás a kocsin?

Figyelt kérdés
fateromé a kocsi és már 2 honapja nincs rajta biztosítás nem jött valahogy a csekk és most megy müszakira a kocsi és meglett nézve de se rendörkapun elenörzésen nem ment át a kocsi hogy lesz vagy menyi lesz a pénz bírság? soha nem ütközött vagy okozott balesetet elöször fordult elő

2016. szept. 5. 20:23
 1/10 anonim ***** válasza:

A biztositassal nem fedezett idoszakra fedezetlensegi dijat kell fizetni, minden napra amikor nem volt biztositas:

[link]

A balesetmentesseg meg az elso eset semmit sem szamit, sot, ha a biztositast a biztosito dijnemfizetes miatt felmondta, akkor az ujrakotott biztositas elso napjaig kell kifizetni a fedezetlensegi dijat. Holnap az elso dolgotok a biztosito intezese legyen, ugyanis muszaki vizsgan ervenyes (!!!) kgfb nelkul semmikepp nem megy at az auto.

2016. szept. 5. 20:42
 2/10 Koplárovics Béci ***** válasza:
Azt megértem mondjuk, hogy nem jött meg a csekk. Elkeveredik, van ilyen. De két hónap alatt valószinűleg jött 1-2 felszólítás is, esetleg ajánlottan. Az nem nagyon veszik el. Szóval jó eséllyel az a biztosítás valamiért megszűnt. Ha évfordulóra fel lett mondva, de nem lett új kötve, az a jobb helyzet. Mert akkor "csak" kb két hónap lesz a fedezetlenségi díj. Ha díjnemfizetés miatt szűnt meg (mert pl az előző díj nem lett befizetve), akkor egyrészt több a fedezetlenségi díj, másrészt új biztosítás kötésénél eleve hátrányból indulsz és drágább lesz. A fedezetlenségi díj 3-400Ft naponta, szóval a két hónapra is laza 20000 lehet. Ez alól nem tudsz kibújni már üzembentartó-váltással sem.
2016. szept. 6. 07:09
 3/10 A kérdező kommentje:
hát szokom látni hogy egy csomo csekk jön meg apám adja fel őket neten és nem jött semmi figyelmeztetés
2016. szept. 6. 14:57
 4/10 anonim ***** válasza:
ja, tehat apad fizeti a te csekkedet is? akkor bizony apadnal erdeklodj...
2016. szept. 6. 16:01
 5/10 A kérdező kommentje:
nem az enyémek még csak én hozom be mindig a postaládábol
2016. szept. 6. 19:22
 6/10 anonim ***** válasza:
Fedezetlenségi díj van a fedezetlen napokra, és újra kell kötni a biztosítást a régi biztosítónál. Más büntetés nincs.
2016. szept. 6. 22:40
 7/10 anonim ***** válasza:

#6 eleg buntetes az is, nezd meg mennyi a fedezetlensegi dij.

Kerdezonek: oszinten szolva nem ertem a kerdesedet: az auto nem a tied, a biztositas nem a te neveden van, semmit nem tudsz kb. a szerzodesrol vagy h. mikor jart le, megis, milyen valaszokra szamitasz? Apuka majd elintezi, te ulsz tovabb a jobb 1-ben vagy hatul, ennyi.

2016. szept. 6. 23:05
 8/10 anonim ***** válasza:
#7 Tudom, mennyi a fedezetlenségi díj :) De legyen is bünti a nagyságrendje, hogy aki egyszer is megtapasztalta, ne akarja még egyszer. Tessék rendesen fizetni azt a kötelező biztosítást, mert ha egy vétlen embernek kára esik, akkor nem árt, ha egy biztosító helyt tud állni. És nekem ne mondja senki, hogy ő úgy vezet, hogy sosem okoz balesetet. Az csak olyankor van, ha nem ül volán mögé. Bizony történhet egy durrdefekt bármelyik autónál, és ha ilyenkor pl. egy járdán lévő gyereket elcsap a kocsi, aki lebénul, akkor annak az élete végéig jár a járadék. Előtte meg nem árt kifizetni a lakása akadálymentesítését, a speciális eszközöket, kerekesszéket stb. is.
2016. szept. 8. 18:30
 9/10 anonim ***** válasza:

utcsó: a gondolkodásod tökéletes.

kicsi megjegyzés, érdekesség: "És nekem ne mondja senki, hogy ő úgy vezet, hogy sosem okoz balesetet. Az csak olyankor van, ha nem ül volán mögé"

törvény szerint adott esetben akkor is fizetned kell, ha nem ültél a volán mögé ;)

2016. szept. 10. 00:41
 10/10 A kérdező kommentje:
már megoldodott kiderült hogy interneten lett megkötve és kikelett volna nyomtatni de nem kell semmi birságot fizetni mert volt rajta biztositás csak csekk nem jött
2016. szept. 10. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!