Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Miért kell biztosítás a kocsira?

Miért kell biztosítás a kocsira?

Figyelt kérdés

Azt a pénzt kapom meg amit eddig befizettem.

Lehet soha nem lesz baj. Akkor meg nem mind1 ha otthon gyűjtöm???

2016. júl. 7. 09:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
18%

Mert olyan nincs, hogy lehet semmi baja nem lesz. Lehet egy koccanás, vagy bármilyen baleset. Lehet egy természeti katasztrófa teszi tönkre a kocsit.

Ha nincs biztosításod, hogy fizeted ki a több 100 ezres kárt ha baleset ér?

2016. júl. 7. 09:36
 2/13 anonim ***** válasza:
72%

Azért mert holnap belemész egy drága autóba(mondjuk legyen egy Konigsegg Aguera), aztán az otthon félreerakott 100 ezred nem lesz elég.

Na ilyenkor a biztosító kisegít.

Mondjuk többet (egy ilyen után) autót nem vennék a nevemre, de az már más tészta:D

2016. júl. 7. 09:44
 3/13 anonim ***** válasza:
79%

koccanj bele egy audiba, amiben van egy xenon izzó a maga potom 250e-es árával és akkor a lámpaburát, a kasznit, a fényezést nem is számoltam.

"nem mind1 ha otthon gyűjtöm"

Persze, otthon gyűjtöd... Ki a fene hiszi ezt el neked??

ha félreteszed így is meg úgyis, akkor nem mindegy, hogy nálad van vagy egy biztosítócégnél? úgyis a kárra van félretéve nem az esti söröcskére.

2016. júl. 7. 10:29
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

A kötelező biztosítás nem arra van, hogy te kapj pénzt, hanem hogy másnak megtérítése az általad okozott kárt.

Saját magadnak adott esetben a CASCO fizet, de azt nem is vagy köteles kötni.

2016. júl. 7. 10:31
 5/13 anonim ***** válasza:
79%

" Lehet egy természeti katasztrófa teszi tönkre a kocsit. "

Mondjuk ha csak kötelezője van azt kenheti a hajára.

De ha ő okozza a balesetet akkor a saját káránál is.

Kérdező:

A gépjármű vezetés veszélyes üzem, ahol bármelyik pillanatban történhet kisebb vagy nagyobb baleset, aminek következtében akár több millió forintos kár is keletkezhet.

Ezt olvasd el:

[link]

2016. júl. 7. 10:56
 6/13 A kérdező kommentje:

Télen rokonom pegaut-jába ment bele egy cigány a "100 éves" mercijével. Nem volt a cigánynak biztosítása és 4 hónap után én fizettem ki rokonom kárát, hogy tudjon menni a kocsival.

Baloldalát nyomta össze.

Azóta nehezen de belett hajtva a pénz a cigányon.

2016. júl. 7. 11:12
 7/13 anonim ***** válasza:
54%

A szemelyi serulessel jaro baleseteket senki nem irta meg. Ilyen esetekben a karteritesek tobb 10 millio,adott esetben 100milliokrol beszelunk.

ES olyan balsetet is okozhatsz,amiben osszetorsz 5autot, de a serult jarmu lehet kamion vagy busz is amiknek a javitasa szinten nem filleres tetel.

2016. júl. 7. 11:22
 8/13 anonim ***** válasza:
29%

"Nem volt a cigánynak biztosítása és 4 hónap után én fizettem ki rokonom kárát,"

Ez azért elég mese-szagú! :-)

Ha a vétlennek van érvényes KGFB-je, de az okozónak nincs, a biztosító akkor is kifizeti a vétlen kárát, és utána behajtja az okozón.

Ha a rokonodnak nem fizetett a biztosító, annak két oka lehet: vagy neki sem volt kötelezője, vagy ő is hibás volt.

2016. júl. 7. 11:44
 9/13 anonim ***** válasza:
74%
Utolsó nem jól tudod. Amennyiben az okozónak nincs biztosítása, a vétlen biztosítója nem fizet. Vannak országok ahol így van,de Magyarország nem. Ilyen esetben a Mabiszhoz lehet fordulni,ők kártalanítanak és hajtják be az okozón.
2016. júl. 7. 18:34
 10/13 anonim ***** válasza:

"Utolsó nem jól tudod. Amennyiben az okozónak nincs biztosítása, a vétlen biztosítója nem fizet. "

Hol írtam én olyant, hogy az okozó biztosítója fizet?! Nem vagyok zseni, de annyi józan paraszti eszem azért van, hogy akinek nincs biztosítása, annak biztosítója sincs, ami fizetne. :-)

"1.5. Mi a teendő biztosítatlan gépjármű által okozott baleset esetén?

Biztosítatlan gépjármű (a gépjármű a baleset időpontjában nem rendelkezett érvényes felelősségbiztosítással) által okozott kárt a MABISZ Elkülönített Szervezeti Egysége, mint a Kártalanítási Számla kezelője rendezi.

Amennyiben a károsult casco biztosítással vagy egyéb vagyonbiztosítással rendelkezik, akkor a károsultnak az érintett biztosítójánál, annak hiányában pedig a Kártalanítási Számla kezelőjénél kell bejelentenie a káreseményt a kárfelmérés és a további szükséges intézkedések elvégzése érdekében."

[link]

2016. júl. 7. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!