Miért kell biztosítás a kocsira?
Azt a pénzt kapom meg amit eddig befizettem.
Lehet soha nem lesz baj. Akkor meg nem mind1 ha otthon gyűjtöm???
Mert olyan nincs, hogy lehet semmi baja nem lesz. Lehet egy koccanás, vagy bármilyen baleset. Lehet egy természeti katasztrófa teszi tönkre a kocsit.
Ha nincs biztosításod, hogy fizeted ki a több 100 ezres kárt ha baleset ér?
Azért mert holnap belemész egy drága autóba(mondjuk legyen egy Konigsegg Aguera), aztán az otthon félreerakott 100 ezred nem lesz elég.
Na ilyenkor a biztosító kisegít.
Mondjuk többet (egy ilyen után) autót nem vennék a nevemre, de az már más tészta:D
koccanj bele egy audiba, amiben van egy xenon izzó a maga potom 250e-es árával és akkor a lámpaburát, a kasznit, a fényezést nem is számoltam.
"nem mind1 ha otthon gyűjtöm"
Persze, otthon gyűjtöd... Ki a fene hiszi ezt el neked??
ha félreteszed így is meg úgyis, akkor nem mindegy, hogy nálad van vagy egy biztosítócégnél? úgyis a kárra van félretéve nem az esti söröcskére.
A kötelező biztosítás nem arra van, hogy te kapj pénzt, hanem hogy másnak megtérítése az általad okozott kárt.
Saját magadnak adott esetben a CASCO fizet, de azt nem is vagy köteles kötni.
" Lehet egy természeti katasztrófa teszi tönkre a kocsit. "
Mondjuk ha csak kötelezője van azt kenheti a hajára.
De ha ő okozza a balesetet akkor a saját káránál is.
Kérdező:
A gépjármű vezetés veszélyes üzem, ahol bármelyik pillanatban történhet kisebb vagy nagyobb baleset, aminek következtében akár több millió forintos kár is keletkezhet.
Ezt olvasd el:
Télen rokonom pegaut-jába ment bele egy cigány a "100 éves" mercijével. Nem volt a cigánynak biztosítása és 4 hónap után én fizettem ki rokonom kárát, hogy tudjon menni a kocsival.
Baloldalát nyomta össze.
Azóta nehezen de belett hajtva a pénz a cigányon.
A szemelyi serulessel jaro baleseteket senki nem irta meg. Ilyen esetekben a karteritesek tobb 10 millio,adott esetben 100milliokrol beszelunk.
ES olyan balsetet is okozhatsz,amiben osszetorsz 5autot, de a serult jarmu lehet kamion vagy busz is amiknek a javitasa szinten nem filleres tetel.
"Nem volt a cigánynak biztosítása és 4 hónap után én fizettem ki rokonom kárát,"
Ez azért elég mese-szagú! :-)
Ha a vétlennek van érvényes KGFB-je, de az okozónak nincs, a biztosító akkor is kifizeti a vétlen kárát, és utána behajtja az okozón.
Ha a rokonodnak nem fizetett a biztosító, annak két oka lehet: vagy neki sem volt kötelezője, vagy ő is hibás volt.
"Utolsó nem jól tudod. Amennyiben az okozónak nincs biztosítása, a vétlen biztosítója nem fizet. "
Hol írtam én olyant, hogy az okozó biztosítója fizet?! Nem vagyok zseni, de annyi józan paraszti eszem azért van, hogy akinek nincs biztosítása, annak biztosítója sincs, ami fizetne. :-)
"1.5. Mi a teendő biztosítatlan gépjármű által okozott baleset esetén?
Biztosítatlan gépjármű (a gépjármű a baleset időpontjában nem rendelkezett érvényes felelősségbiztosítással) által okozott kárt a MABISZ Elkülönített Szervezeti Egysége, mint a Kártalanítási Számla kezelője rendezi.
Amennyiben a károsult casco biztosítással vagy egyéb vagyonbiztosítással rendelkezik, akkor a károsultnak az érintett biztosítójánál, annak hiányában pedig a Kártalanítási Számla kezelőjénél kell bejelentenie a káreseményt a kárfelmérés és a további szükséges intézkedések elvégzése érdekében."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!