Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Egy 18 éves rendben tartott...

Egy 18 éves rendben tartott személyautóra miért nem lehet gépjármű-biztosítást kötni utazási időre? Felháborító!

Figyelt kérdés

2016. júl. 6. 16:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
igen, en is probaltam mar utana is olvasni, de nem volt egyertelmu. A csaladi csomag mire vonatkozik. Ha en lerobbanok csaladostul akkor oket is elszallasoljak, vagy ha a csaladtagok robbannak le, akkor nekik is megy a mentes, nem csak nekem.
2016. júl. 11. 12:43
 12/18 anonim válasza:
Szinte 100% hogy csak a szállásról van szó, mert maga a biztosítás személyhez kötött, meg kiskorú gyermek egyébként se robban le. Ja és én bármikor vettem igénybe, mindig csak egy aláírás kellet a végén, semmi több. Bediktálod telefonban a kártyán szereplő számot, leelenörzik és már küldik is az autómentőt. Nem olcsó de ha sokat vagy úton, kötelező szerintem. Volt hogy bérautó rohadt le alattam, az sem volt gond. De ez olyan ha te beülsz valakinek a kocsiába és lerohad, akkor is tudjátok hívni, legfeljeb azt mondod hogy te vezetted.
2016. júl. 12. 01:22
 13/18 anonim válasza:
Egy 15 éves kocsinál már nincs olyan, hogy nincs semmi baja. Ha pedig 1 éves lenne a gyerekem akkor pedig a biztonságra mennék. És ha már ilyeneken gondolkozol akkor régen rossz.
2016. aug. 1. 13:21
 14/18 anonim válasza:
Semilyen kocsinál nincs olyan! Nem a kor határozza meg, hogy egy kocsi lerohad vagy nem. Ez pont olyan, mint mikor valaki a kilóméteróra állása alapján akarja eldönteni az autó állapotát. Rengeteg új autót látok a pálya mellet lerohadva. De pl. Bár ez elég szélsőséges példa, Trabantommal még lyukas dugóval is hazamentem:)
2016. aug. 2. 08:02
 15/18 anonim ***** válasza:

Az tök mindegy, hogy Konkrét Kérdező 18 éves autója milyen állapotban van. A biztosító statisztikai alapon dolgozik. Arra azért nincs lóvé, hogy minden egyes autót elvigyenek egy alapos műszaki átvizsgálásra, és azután kössenek rá asszisztenciát. Ha a statisztikák szerint a 18 éves autók gyakrabban rohadnak le, mint az 5 évesek, akkor ennek megfelelően döntik el a biztosítók, hogy hajlandóak-e vállalni a kockázatot.

Azért gondoljatok már bele logikusan, adott egy asszisztencia biztosítás napi 300-500 forintért. Két hét nyaralásra kb. 5-6 ezer forint. Egy autó átvizsgálása ennek a többszörösébe kerül. Ki fizesse? A többi autós? Akkor egyből nem 5-6 ezer forint lesz két hétre az asszisztansz, hanem 20-30 ezer. Akkor meg senki sem fogja megvenni.

Ha annyira jó az a 18 éves kocsi, akkor bízzon meg benne a gazdája, ne a biztosítóra bízza ezt. Biztosan hordja rendszeresen éves szervizre márkaszervizbe, megkapja a legjobb folyadékokat, motorolajat stb. Abban aztán nem öregszik el a műanyag, gumi, nem kopik a váltó, nem fogja a rozsda stb. Lássuk már be, hogy a 18 éves kocsikra nem ez jellemző. Pár éves kocsikat tényleg kímélnek, visznek rendszeresen szakszervizbe, de a tizenéveseket nem. A legtöbb már a sokadik gazdájánál van, az előéletük kétséges, törve voltak, sokat megéltek, nagyobb a kockázat.

2016. aug. 2. 10:32
 16/18 A kérdező kommentje:

Az utolsó véleményét kikérem magamnak!

A kis 18 éves tütü igen is megy, teszi a dolgát! Családbeli a szerelő, amit tudok én is megjavítok rajta. A kötelező folyadék csere időben, jobb kategóriás termékkel történik. Rendben van tatrtva. Amint egy oda nem illő hang, vagy mozdulat jön ki belőle rögtön megy a szerelőhöz. Egyetlen hibája, hogy a hátsó kerekív enyhén korrodált, az még csak azért, mert a karosszériás nyaralni van, mellette meg sok a munkája. Jelenlej csepeg az olaj, de ennek is oka van! Ugyanis utazás közben ráfutottunk egy előttünk haladó kamionról leesett szarra. Megjegyzem, ez is a héten orvoslásra kerül. Én az autót használom, nem mutogatom és mellette megkövetelem magamtól és a kocsitól is, hogy kiváló műszaki állapotban legyen.

Mindezek mellett már a kérdés tárgytalan, több maradt a nyaralás idejére apának sörre. 4 felnőtt + 1 gyerek elment vele Erdélybe és haza is jött, megrakva bőrönddel tokától-bokáig.

2016. aug. 2. 11:14
 17/18 anonim ***** válasza:
Hogy mit kérsz ki magadnak, az a te dolgod. Az meg a biztosító dolga, hogy milyen kockázatokat vállal.
2016. aug. 2. 11:34
 18/18 anonim ***** válasza:
Ja, amúgy ha van elég pénzed, alapíthatsz biztosítót, és olyan kocsikra kínálhatsz asszisztanszot, amilyenekre akarsz. :) Wáberer Gyuri bácsi is így tett, mert nem tetszettek neki más biztosítók ajánlatai. (Az más kérdés, hogy az ő biztosítója is küszködött veszteséggel, meg volt felfüggesztve az MNB által.)
2016. aug. 2. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!