Lakásbiztosítás felmondása díj-nem-fizetéssel?
Ha nem vagyok elégedett a lakásbiztosításommal, de elfelejtettem határidő előtt felmondani.
viszont annyira elégedettlen vagyok, hogy biztosan nem fogok egy petákot se fizetni nekik akkor ők törlik díj-nem-fizetés miatt jól értem?
Milyen következményei vannak azon túl hogy megszűnik a biztosítás?
Nem fogom elmondani melyik társasággal vagyok elégedetlen, nem kell rossz hírét kelteni.
hogyan?
eladják követeléskezelőnek?
Fizetési MegHagyást küldenek ügyvéddel?
Szia!
Mikor kötötted?
Ha 2014. Március 15. után, akkor simán megszűnhet díjnemfizetéssel. Ha előtte kötötted, akkor a biztosító behajthat rajtad 3 havi díjat. Mert te hiába nem fizeted, a biztosító még kockázatban áll. Illetve nézd meg mikor van az évforduló, mert évforduló előtt legkésőbb 30 nappal írásban is felmondhatod.
előző:
"Mikor kötötted?
Ha 2014. Március 15. után, akkor simán megszűnhet díjnemfizetéssel."
ezt kifejtenéd, hogy miért? oké, hogy változott a PTK, de hol van benne, hogy arra az időre, amikor kockázatban áll a biztosító, arra nem jár neki a díj?
mert DNF miatt 60-90-120 -de feltételek szerint- napra megszűnik a szerződés, utána viszont a biztosító behajthat.
Megkérdeztem pár embert. Egy biztosításialkuszt, egy behajtási cég jogi asszisztensét is.
Minden tételért egyesével kell FMH-t iratniuk, ami drága.
egy FMH és a biztosításom havi díja nem egy súlycsoport. Egy rendes Fizetési MegHagyás nagyon olcsón is X10e forint, de inkább 100-150e. Az én havi díjam meg 9850 ft.
Ha több százezer forintról lenne szó akkor igen, mozdulnak a biztosítók rá.
Apróvadra nem lőnek. Vagyis a biztosítás kimúlik!!!!
Kivéve ha felmondás kizárt időszak alatt történik ilyen. Mert ott lehetnek galibák.
Ez Engem hál istennek nem érint.
Valamint a DNF ideje alatt is kockázatban állás már nem úgy van. Ha nincs díj, akkor nincs biztosítási fedezet sem.
Az új Biztosítási törvény értelmében a respíró, vagyis díjrendezetlen időszak alatti kockázat viselése szűnt meg a biztosítóknak.
Továbbá a biztosítóval nem köthető két(három) éven belül lakásbiztosítás. Automatikusan visszautasítják. De ezt ki lehet játszani, ha nagyon kell.
"Kivéve ha felmondás kizárt időszak alatt történik ilyen"
ez alatt mit értesz?
"Valamint a DNF ideje alatt is kockázatban állás már nem úgy van. Ha nincs díj, akkor nincs biztosítási fedezet sem.
Az új Biztosítási törvény értelmében a respíró, vagyis díjrendezetlen időszak alatti kockázat viselése szűnt meg a biztosítóknak."
ez nagy baromság. főleg hogy az "új biztosítási törvényre" hivatkozol, amikor ez PTK.
"Továbbá a biztosítóval nem köthető két(három) éven belül lakásbiztosítás." ez ismét baromság. Lehet hogy 1-2 biztosítónál ez van (ha nem kell neki a pénz, hát nem), de a többség vállal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!