Csőtörés volt a lakásomba és beáztattam az alattam lakót, Kötelezi titoktartás a kárszakértőt?
Nem, nem mondhatja meg, mert ez személyes adat.
De a szomszédod nem is értem. 2 lakás, 2 különböző mértékű kár jó eséllyel. Nála mondjuk beázott 2 nm-en a plafon, nálad meg le kell verni a csempét az egész fürdőben. Hol a kettő között az összefüggés?
Az 1.válaszolnak tökéletesen igaza van.
A szomszédod egy idióta, már bocs. De a biztosító arra fizet, kinél mekkora kár keletkezett, nem csak úgy hasraütésszerűen mond egy összeget(bár sokan ezt hiszik) Pl, nem mindegy, hogy festeni vagy tapétázni kell, sima fehér színű vagy színes, esetleg egyedi szín, hány nm-ről van szó, kell-e vakolni, bontani, csempézni,stb...Ráadásul nektek a csőtörést is ki kell javítani, ami szintén pluszköltség.
És nyugi, a kárszakértő nem fogja megmondani, hogy mennyi lett megállapítva neked,mert az biztosítási titok. Ne hagyd magad, hogy le akarjon húzni a szomszédod!!
Nézd, ez legyen a szomszédod baja, hogy mit fogad el. A biztosító nem fog többet fizetni, mint amennyi a kára, ez ugyanis a biztosítás lényege. Ha kevesli a pénzt, reklamálja meg, vagy forduljon a Pénzügyi Békéltető Testülethez, esetleg pereskedjen.
A biztosító neked is annyit fog fizetni, amennyiből a kárt helyre lehet állítani. Ahhoz meg semmi köze, hogy ez mekkora összeg. Ha nálad a csőtörés miatt komplett parkettacsere kell, akkor fizeti a komplett parkettacserét. Ha nála újra kell festeni a plafont, akkor azt. Nyilván eléggé különböző tételek lesznek.
Nézd, ha hozzád így viszonyult, akkor máshoz is hasonlóan szokott. Nem hinném, hogy ő lenne a legnépszerűbb lakó abban a társasházban :)
Ha a biztosítóval is bas..zakszik, az ő dolga. Ha szerencséje van, jól jár, ha nem, hát nem, de te ezzel ne foglalkozz. Minden értelmes ember tudja, hogy a csőtörés nem a te hibád, hanem a rossz csőé, vagy azé, aki szerelte a csövet, a biztosító meg annyit fizet, amennyi a kár, és nem többet, és ez nem rajtad múlik. A szomszéd meg azt pofázik, amit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!