Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Csőtörés volt a lakásomba és...

Csőtörés volt a lakásomba és beáztattam az alattam lakót, Kötelezi titoktartás a kárszakértőt?

Figyelt kérdés
Hívtam a biztosítót, mondták hogy küldik a kárszakértőt! A szomszédom azt mondja csak akkor fogadja el a kárszakértő által felajánlott összeget ha legalább annyi vagy több mint amit nekem ajánlottak. A kérdésem az hogy a kárszakértő megmondhatja a szomszédomnak hogy mennyit ajánlottak az én káromért?
2016. ápr. 16. 08:16
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem mondhatja meg, mert ez személyes adat.

De a szomszédod nem is értem. 2 lakás, 2 különböző mértékű kár jó eséllyel. Nála mondjuk beázott 2 nm-en a plafon, nálad meg le kell verni a csempét az egész fürdőben. Hol a kettő között az összefüggés?

2016. ápr. 16. 08:49
 2/8 anonim ***** válasza:
78%
Hát ez a tipikus rossz indulatú, irígy szomszéd. Mindegy hogy ő akár nagyon jól jár, csak a másik nehogy jobban járjon. Egyébként ne fogadja el. Neked úgy is jó, ha ő külön pénzért hívat egy másikat.
2016. ápr. 16. 09:42
 3/8 A kérdező kommentje:
Nagyon Köszönöm a válaszokat! Igen, sajnos én is úgy érzem lesz még vele gondom! :(
2016. ápr. 16. 10:26
 4/8 anonim ***** válasza:

Az 1.válaszolnak tökéletesen igaza van.

A szomszédod egy idióta, már bocs. De a biztosító arra fizet, kinél mekkora kár keletkezett, nem csak úgy hasraütésszerűen mond egy összeget(bár sokan ezt hiszik) Pl, nem mindegy, hogy festeni vagy tapétázni kell, sima fehér színű vagy színes, esetleg egyedi szín, hány nm-ről van szó, kell-e vakolni, bontani, csempézni,stb...Ráadásul nektek a csőtörést is ki kell javítani, ami szintén pluszköltség.

És nyugi, a kárszakértő nem fogja megmondani, hogy mennyi lett megállapítva neked,mert az biztosítási titok. Ne hagyd magad, hogy le akarjon húzni a szomszédod!!

2016. ápr. 16. 10:53
 5/8 anonim ***** válasza:

Nézd, ez legyen a szomszédod baja, hogy mit fogad el. A biztosító nem fog többet fizetni, mint amennyi a kára, ez ugyanis a biztosítás lényege. Ha kevesli a pénzt, reklamálja meg, vagy forduljon a Pénzügyi Békéltető Testülethez, esetleg pereskedjen.

A biztosító neked is annyit fog fizetni, amennyiből a kárt helyre lehet állítani. Ahhoz meg semmi köze, hogy ez mekkora összeg. Ha nálad a csőtörés miatt komplett parkettacsere kell, akkor fizeti a komplett parkettacserét. Ha nála újra kell festeni a plafont, akkor azt. Nyilván eléggé különböző tételek lesznek.

2016. ápr. 16. 10:57
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Eddig nagyon rosszul éreztem magam emiatt bántott hogy problémát okoztam másnak is,bocsánatot is kértem. De mégis úgy viszonyult hozzám hogy attól féltem megköveznek a lépcsőházban! Most már eljutottam arra pontra hogy nem érdekel, a biztósító kint járt,felmért, én elfogadtam.A többi nem az én gondom.
2016. ápr. 16. 12:55
 7/8 anonim ***** válasza:
Ha reklamál nálad,vagy fenyegetőzik,nyugodtan mondd meg neki amiket mi is leírtunk:)
2016. ápr. 16. 13:03
 8/8 anonim ***** válasza:

Nézd, ha hozzád így viszonyult, akkor máshoz is hasonlóan szokott. Nem hinném, hogy ő lenne a legnépszerűbb lakó abban a társasházban :)

Ha a biztosítóval is bas..zakszik, az ő dolga. Ha szerencséje van, jól jár, ha nem, hát nem, de te ezzel ne foglalkozz. Minden értelmes ember tudja, hogy a csőtörés nem a te hibád, hanem a rossz csőé, vagy azé, aki szerelte a csövet, a biztosító meg annyit fizet, amennyi a kár, és nem többet, és ez nem rajtad múlik. A szomszéd meg azt pofázik, amit akar.

2016. ápr. 16. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!