Angliában élő magyarok! Nektek is sokba kerül az autó biztosítás?
35 éves vagyok, 1 éve élek kint Angliában és új biztosítót keresek, de a kalkuláció szerint borzasztó sok lenne a biztosítás nekem.
Más hogy van ezzel?
Köszönöm.
Igen elèg dràga. De ezt akkor is tudtam mielőtt kijöttem, nem èrt meglepetèskènt.
Hasznàld a confused oldalàt, èn mindig ott kötök. Ha londoni vagy, zűrös környèken laksz, utcàn parkolsz, ne szàmìts olcsòra. Nekem.jelenleg 995 font egy èvre. Egyben fizetem nem havonta, ìgy olcsòbb. Rengeteg kicsi aprò trükk van amivel csökkentheted a dìjat. Mennyi az a sok most neked?
Nèhàny trükk:
1. Elköltözöl, mert ha ahol laksz, sok a kocsikkal kapcsolatos bűncselekmèny, akkor a biztosìtàsod is igencsak magas lesz.
2. Èves fizetèst valasztasz, ezzel tudsz legtöbbet lefaragni. Ha havonta fizetnèm, 1500 font lenne evente, a mostani 995 helyett.
Aztàn ne csak "third party" biztosìtast köss, sokszor dràgabb mint a többi.
Jogsidat lecserèlted britre? Mert az is hozhat kicsit olcsòbb àrat. Olyannal is próbàlkoznak sokan hogy beírjàk hogy garàzsban van a kocsi, közben meg nem, viszont ha gond van, a biztosìtóhoz nem mehetsz, mert az mar csalàs.
Számolj úgy, hogy NCB-ként -15% simán lejön az előző éviből(az első időszakban). Én kettő után fizetek, mindkettő £900 fölött volt első évben, de 3 év után már "csak" £500-600 közötti összeg jön ki. Mindkét autó 2008-as 2.0, egyik tdi másik benzines+sport.
Ne trüközzél mert többet bukhatsz rajta mint amennyit nyerhetsz.
Police.co.uk-n nézd meg postacim alapján hova érdemes menni, hol kisebb viszonylag a bűnözés.
Tapasztalataim alapján ami számít az főleg:
1.: eun belüli vagy kívüli vagy-e (szerintem ez számít a legtöbbet)
2.: NCB
3.: lakhelyed
4.: korod 30 alatt vagy fölött (nem tudom mia alapján választották a 30-at)
Tapasztalatom az eu-s dolgohoz:
Egyik indiai kollégámnak 12év jogsival £4000/év-et ajánlott a legolcsóbb biztosító. Annyit változtattunk az ő profiljáról az enyémre, hogy beírtam hogy magyar vagyok, és 10 éve vezetek. Egyből ledobta £1500 alá. Beírtuk a lakhelyemet az övé helyett és már £1000 alatt voltam. NCB nyílván nagyon fontos, de azzal nem tudsz trükközni. Koroddal se sokat, hacsak nem 45 éves migráncs vagy svédországban és behazudod magad 16-nak..ott elhiszik.
Visszatérve az összegre, ezen mindenki végigmegy, nem tudsz túl sokat változtatni rajta. Szerintem legalábbis nem érdemes trükközni.
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!