Az mennyire korrekt, hogy bemész egy biztosítói álláshirdetésre (Metlife) és ott közlik veled, hogy kell az egyéni vállalkozói (kata) a munkához?
Figyelt kérdés
amit ha megcsinálsz akkor ez a munka főállásban kapásból 50 000 Ft befizetést jelent 15 napon belül, akkor is ha nincs még semmi fizetésed a cégtől? És akkor telefonon hívogathatod az embereket, hogy legyen valaki, akit érdekel ez a biztosítás (többnyire senkit sem), kössél szerződést vele, mert ha senkivel sem sikerül, 0 Ft bevétel és 50 ezer Ft kiadás a vége.2016. jan. 28. 12:37
1/12 A kérdező kommentje:
ja és a vállalkozóit minden hónapban kéne fizetni 50 ezret havonta, ha megszűnik, akkor is ki kell fizetni, mert több mint 1 napig élt a vállalkozás.
2016. jan. 28. 12:40
2/12 anonim válasza:
Mi köze ennek a korrektséghez? Ez a biztosító, és még sok más munkahely így alkalmaz munkatársakat.
Neki nincs tb, anyámkinja befizetéssel gondja.
3/12 anonim válasza:
Minden biztosító így dolgozik. Nem kell elfogadni az állást. Én se megyek olyan helyre, ami jutalékos.
4/12 anonim válasza:
Ez még csak egy interjú, ha nem itt, akkor hol mondják el, milyen jogviszonyra gondoltak? Egyébként meg nem kötelező elvállalni, főleg, ha maga a munka nem is tetszik. Ez amúgy sem való mindenkinek, ehhez kell egy képesség.
5/12 A kérdező kommentje:
igen, kell az a képesség, hogy ha már az 500-adik telefonáló is azt mondja, hogy hagyjam már békén evvel és többet ne hívjon, képes legyen folytatni tovább
2016. jan. 28. 13:09
6/12 anonim válasza:
De ki kényszerít rá, hogy ezt csináld? Én sem csinálom, pedig a képzettségemmel lehetne, de a hányinger kerülget tőle. De van még ezer meg egy munka, amit nem csinálnék, pl tetőfedő, mert félek a magasban, kígyó gondozó se lennék, mert félek tőlük, sofőr se lennék, mert annyira nem szeretek vezetni. De nem is jelentkezek ilyen állásra. Te miért teszed?
7/12 anonim válasza:
Azért teszi, hogy szidhasson valakit.
8/12 anonim válasza:
Szerintem arra gondolhatott a kérdező, hogy a számlaklépességet fel kellett volna tüntetni a hirdetésben, mert akkor valószínűleg el sem ment volna interjúra. Már ha jól értem a kérdést, és akkor ez valóban nem túl korrekt a másik féllel szemben...
9/12 anonim válasza:
Alighanem jogos a kérdező felháborodása, bár ehhez látni kellene a hirdetést, amire jelentkezett.
Én ránéztem az álláskereső portálokra: az egyik helyen értékesítőt keresnek alkalmazotti viszonyban, a másik helyen meg nem írnak semmit: se alkalmazottit, se számlaképességet, mint elvárást.
10/12 anonim válasza:
Ebben semmi extra nem volt. Minden biztosító így dolgoztat. Annak örülj, hogy már az első alkalmon, interjún mondták hogy így kell ezt végezni. Ha nem tetszik, akkor még időben vagy, kereshetsz másik munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!