Mikortól kellett volna fizetnem magam utána TB-t? Mennyi járulék fizetésére számítsak?
Idén tavasszal érettségiztem. A hallgatói jogviszonyom 2015.06.16-án szűnt meg. Hogyan és kinél kezdeményezzem,hogy fizethessem magam utána a TB-t? Azt olvastam,hogy " A kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény 29. § (9) bekezdés alapján az egészségügyi szolgáltatás igénybevételére való jogosultság
a) 45 napig marad fenn, amennyiben a jogosultsági feltétel a megszűnést megelőzően megszakítás nélkül legalább 45 napig fennállt,"
Tehát akkor augusztustól kell visszamenőleg fizetnem a TB-m?
Kérlek segítsetek! Köszönöm!
várj, ezt találtam neked:
ez alapján október 31-ig (nekem is akkor szűnt meg 2 éve, csak én egyetemista voltam, nem voltam benne biztos, hogy középiskolásoknak is), onnan indul a 45 nap, ez lejár december 15-én. Decemberre így egy tört hónapot kell kifizetned, aminek a határideje mindig a következő hónap 12-e. Tehát még bőven időben vagy.
Első válaszoló :
A diákomon az van,hogy 10.31-ig érvényes! Köszönöm a válaszod! :)
Második válaszoló :
Neked is nagyon szépen köszönöm a válaszod, és,hogy utánanéztél!
Sokat segítettetek!
Kedves utolsó válaszoló!
Nagyon szépen köszönöm a segítséged és a válaszod! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!