Lakásbiztosítást kell kötnöm. Melyik cégnél tegyem? Kb mennyivel kell fizetnem majd?

milyen értékről beszélünk?
milyen eseményekre szeretnéd a biztosítást?
csak ingóság vagy ingatlan is?
vannak értéktárgyak, műszaki eszközök? ha igen milyen értékben?
hol van a lakás?
hogy szeretnél fizetni, 1/1, 1/2, 1/4,1/12 ?

Nekünk az Allianz-nál van, és kb. 2500 forintot fizetünk havonta. Viszont felhúztam most magam rajtuk, mert történt egy káresemény, és annyira keveset akarnak fizetni, és még azon is szórakoznak. Kb. 3 hónapja már húzódik a dolog. Erre mondta a barátnőm, hogy nekik a K&H-nál van, és azok tök rugalmasak, nem kötekednek.
Nekem nem az a lényeg,hogy minél többet lehúzzak róluk, hanem hogy legalább annyit fizessenek, amennyiből a káromat tudom rendezni.
Fontos figyelembe venni, hogy nem az ár a legfontosabb egy lakásbiztosításban. Sokszor az olcsóbb a végén drágább, mikor káresemény következik be.
Ezért először is tisztázni kell, hogy mire és milyen összegben szeretnéd a biztosítást (ingatlan, ingó, üveg, felelősség, legyen-e benne kiegészítő baleset stb.). Ezután lehet árakat hasonlítani és kiválasztani azt a biztosítót, amelyik fizetni fog és esetleg extra szolgáltatásokat is nyújt.
Hódos Gábor
Pénzügyi Tanácsadó

A válasz megírásának időpontja: ma 08:20
bocsi, de szerinted egy laikus hogy tudná összehasonlítani?

A válasz megírásának időpontja: ma 20:35
és szerinted meg is érti? tudja, hogy mire kell figyelni? fogadni mernék, hogy a közvetítők 80%-a sem képes helyesen értelmezni a feltételeket.
Ha nem tudod eldönteni, hogy melyik a legjobb, akkor szakértő segítségét ajánlom kérni.
A pénzügyi tanácsadók többsége biztos, hogy tudja értelmezni, és biztos, hogy ki tudja választani a legmegfelelőbbet. Ez a szakmájuk.

Szia!
Én is szívesen segítek ha még nem találtál szimpatikus tanácsadót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!