Lehet valakire életbiztosítást kötni anélkül, hogy az illető megtudná, vagy csak a ő tudtával és beleegyezésével lehet?!
és ha a biztosított 2 éves? ;)
nem kell tudnia róla, de a kedvezményezett ez esetben csak a biztosított örököse lehet.
1. vagyok.
Általánosságban nem lehet kötni, hogy ne tudjon róla. Persze, vannak kivételek, tudok én is mondani egyet-kettőt még. A biztosított sok szerződésnél épp azért nem lehet 18 alatti személy, mert nem lenne jogképes.
amire Te gondolsz, az a cselekvőképes.
azért még kíváncsi vagyok azokra a kivételekre :)
A mai helyzetet nem ismerem elég alaposan, de 10 éve kötöttem egy életbiztosítást. Orvosi állapotfelmérésre kellett mennem, hogy az egészségi állapotomnak megfelelő kockázati osztályba soroljanak, és annak megfelelő díjat fizessek. Azaz ha mindenféle betegségem lett volna, illetve a vérképem stb alapján kockázatos lettem volna, akkor elképzelhető, hogy tripla díjat kellett volna fizetnem.
Szóval szerintem egészen valószínűtlen úgy életbiztosítást kötni, hogy a biztosított ne tudjon róla...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!