Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Mi történik ha nem fogadom el...

Mi történik ha nem fogadom el az Astra Biztosító közös felmondását?

Figyelt kérdés
Most, hogy megszűnik az Astra biztosító minden csatornán tájékoztatnak arról hogyan tudom elfogadni a közös megegyezést, de ez az én vonzatomban ez azt jelenti, hogy elállok a követelésemtől, hogy visszakapja a már befizetett pénzem az év hátralévő részére. Persze mondják, hogy majd a Román alap kártalanít de erre mi a garancia?

2015. szept. 22. 08:09
 1/7 anonim ***** válasza:

a román alap.

kgfb esetében a kalap is.

2015. szept. 22. 08:15
 2/7 A kérdező kommentje:
Oké, de az én vonzatomban mi történik érvényes lesz a már kifizetett biztosításom vagy mindenképpen újat kell kössek?
2015. szept. 22. 08:21
 3/7 A kérdező kommentje:
Beszéltem a MABISZ-al azt mondják ha nem fogadom el a közös megegyezést továbbra is él a biztosításom. Arra viszont nem tudtak válaszolni, hogy ez milyen hátrányokkal jár rám nézve. Ezt az Astra tudna megmondani de őket nem tudom pillanatnyilag elérni.
2015. szept. 22. 09:13
 4/7 anonim válasza:
Engem is érdekelne ,hogy mi a teendő ebben az esetben!
2015. szept. 22. 19:33
 5/7 anonim ***** válasza:
küldjetek egy e-mail címet és írok mindent, csatolmányokkal együtt.
2015. szept. 22. 23:46
 6/7 A kérdező kommentje:

Na email-ben megkaptam a választ:

8. Ha nem fogadja el az ügyfél a közös megegyezést, mi történik a szerződéssel?

Egyelőre életben marad a szerződés további rendelkezésig. Ugyanakkor határozottan javasolt a

közös megegyezés elfogadása, az ügyfél érdekében. Lásd alább a kárrendezési információkat!

III. Kárrendezési kérdések

9. Ha nem fogadja el az ügyfél a közös megegyezést, és kára lesz (vagyon, lakás, casco)/kárt

okoz (KGFB), mi fog történni?

KGFB: ha kárt okoz, akkor a károsult a román garanciaalaptól fog kártérítést kapni, egy

várhatóan nem túl rövid folyamat végeredményeként. Ugyanakkor célszerű figyelembe venni,

hogy a károsult már perelheti közvetlenül a károkozót is kártérítésért! Ezért javasoljuk a közös

megegyezés elfogadását, még akkor is, ha valamekkora biztosítási díja időlegesen bent ragad a

szerződőnek.

Casco, lakásbiztosítás: ha kár szenved a biztosított, akkor szintén a román garanciaalaptól fog

kártérítést kapni, egy várhatóan nem túl rövid folyamat végeredményeként. Ezért javasoljuk a

közös megegyezés elfogadását.

A MABISZ és az MNB folyamatosan egyeztet annak érdekében, hogy mielőbb kijelöljék azt a

szervezetet, amely a károkat fogja szemlézni, és a kártérítési folyamatot segíteni. Érdemes

figyelemmel követni az MNB és a MABISZ honlapján megjelenő tájékoztatásokat. Letölthető

kárbejelentő iratok: [link]

2015. szept. 24. 07:31
 7/7 anonim ***** válasza:
már megszűnt az astrásod, oda kötsz ahova akarsz nincs következmény. Mabisz kirántotta a szarból az emberket mert tövrénymúdosítést lobbiztak ki.
2015. okt. 16. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!