Nem értem! Miért olyan nagy befektetés az életbiztosítás egy ügyfélnek (ha nem történik baleset)?
Jutalékot kap az ügyintéző, nem is kicsit, valamint a biztosító országos hálózata felé is áramlik a haszon. Mindezek ellenére hogyan járhat több haszonnal annak, aki ezt fizeti havonta, szemben azzal, ha a bankban gyűjtené ezt az összeget és lekötné kamatozni.
Természetesen arra az esetre értem, ha közben nem történik semmi az illetővel.
Tudom, hogy a banki kamatok sincsenek a toppon, de ekkora jutalékok levonása után csak az lehet a magyarázat, hogy a biztosító társaság nagyon magas hozammal tudja befektetni, ami többnyire kockázatos, vagy mégsem? Hogyan működik ez?
elbeszéltek egymás mellett.
más a kockázati életbiztosítás (azért kötöd, mert ha meghalsz, akkor legyen miből eltemetni vagy a gyerekednek legyen miből megélni) és más az unit-linked (azért kötöd, hogy a pénzed félretedd és egy későbbi időpontban kamatostul ki tudd venni.)
Na a kérdező az utóbbira kérdezett rá.
a biztosító sehogy nem tud jobb hozamot elérni azonos kockázat mellett. (még a nyugdíjbiztosítás adókedvezménye mellett sem.) Ha tudna, akkor már Soros Gyuri bácsi nevét olvastad volna, hogy minden pénzét ide tette.
a bónusz visszafizetésnek kb. semmi köze ahhoz, hogy olcsóbbak lettek a biztosítások, amelyek még így is nagyon drágák.
Bónusz: én akár visszafizetek neked 500% bónuszt is... csak korábban elvonok évente 50%-kot 10 éven keresztül. ;)
Pénzügyi matematika dolga az egész.
De ha valaki feleősségteljes, akkor köt biztosítást, mert:
1. Halála esetén a hozzátartozói könnyebben átvészelik az elhunyt hiányát, kieső jövedelmét.
2. A hozzátartozókat nem terheli a temetési költség.
3. Hátramaradottakról biztosított a gondoskodás, az élet továbbvitele, pl feleség, gyerekek.
4. Ha pl az elhunytnak volt hitele, akkor a biztosító rendezi azt a biztosítás összegéig.
5. JOBB ÚGY MEGHALNI, HOGY NEM HAGYOK MAGAM UTÁN TETEMES KÁRT SZERETTEIM ROVÁSÁRA.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!