Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Egy rokonomnak vétlen félként...

Egy rokonomnak vétlen félként balesete volt, a kárát most fizetné a biztosító, de kérik a jogosítvány másolatát, ami a baleset időpontjában derült ki, hogy lejárt. Mik a lehetőségek?

Figyelt kérdés
Minden kárigényét jogosnak találták, de a baleset estéjén, mivel lejárt a jogosítványa, azt elvették a rendőrök. Most kérnék, hogy a rendezéshez küldjük el a másolatát, bár ezelőtt a rendőr is úgy nyilatkozott, hogy ez két külön ügy, a kárrendezést nem kellene, hogy befolyásolja. Mi az igazság, hivatkozhat-e erre a biztosító, hogy emiatt nem fizet?
2015. júl. 14. 16:49
 1/9 anonim ***** válasza:
37%

A rendőr jól mondta.

Arra is hivatkozhat, hogy ma nincs kedve fizetni, csak a hivatkozás gyenge lábakon áll...

2015. júl. 14. 16:56
 2/9 A kérdező kommentje:
Azt mondta a rendőr, hogy az egy külön ügy, azért majd megkapja a büntetését, de nyilván az autóval minden papír rendben volt.
2015. júl. 14. 17:03
 3/9 anonim ***** válasza:
37%

Mivel már volt vezetői engedélye így nem igazán értem mi a gond.

Ha az okmány irodába bemész hosszabítani, adnak egy papírt, addig az a jogsi. Vagyis nem vagy felmentve vezetés alól.

Ez estben kap egy bírságot. De teljesen külön ügy.

2015. júl. 14. 17:23
 4/9 anonim ***** válasza:
81%
A rendőrségnek lehet, hogy külön ügy, de a biztosítónak nem az, ahogy a helyzet is mutatja, ugyanis úgy vezetett, hogy erre nem volt jogosítványa, az egészségügyi alkalmassága nem volt igazolva. Lehet, hogy addig csavarják majd a dolgot, hogy azt hozzák ki belőle, hogy hiába volt vétlen fél, nem igazolt, hogy alkalmas volt a vezetésre, ezért nem tudta elkerülni a balesetet. Azt nem tudom, hogy a bíróságon mi állja meg a helyét.
2015. júl. 14. 18:32
 5/9 A kérdező kommentje:
És akkor vajon mi lenne a legjobb válasz a biztosítónak, hogy a legkevésbé tudjon belekötni? (bár sajnos tényleg hülyeség volt a részéről h nem figyelt jobban a papírra és nem intézte)
2015. júl. 14. 20:46
 6/9 anonim ***** válasza:
28%
Ezt nem tudja a biztosító?
2015. júl. 14. 20:48
 7/9 A kérdező kommentje:
Eddig nem hozták fel, de a baleset már lassan több mint egy hónapja volt. A baleseti jegyzőkönyvet biztosan kikérték a rendőrségtől, mert mi még csak kárbejelentőt sem töltöttünk ki a helyszínen. Egyértelműen a másik fél volt a hibás, az egész autópálya lezárva, mentők minden finomság. Abban nem tudom, hogy tettek-e említést a jogsis problémáról. Csak most, hogy értesítettek a biztosítótól, hogy fizetnének, kérték, hogy másolatban küldjük be a törzskönyvét a sérült autónak, a jogosítványt meg a bankszámla számot. Csak ugye a jogsi nincs kéznél, nem is érvényes jelenleg.
2015. júl. 14. 21:05
 8/9 anonim ***** válasza:

Én beküldeném az új jogsit ha már megvan.

Aki lepontozott annak mi a baja azzal, hogy megkérdeztem, hogy tudja-e a biztosító ezt a jogosítvány problémát?

2015. júl. 14. 21:41
 9/9 anonim ***** válasza:

nem lesz gond, csak küldjétek a papírokat.

aki meg azt írta, hogy ha lett volna jogsija, akkor elkerülhető a baleset: A rendőr nézi a balesetben a másik fél közrehatást is. Ha a másik fél is hibás volt, akkor mindjárt osztott a felelősség, de erről nem ír említést.

2015. júl. 15. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!