Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Végrehajtás Németországból...

Végrehajtás Németországból Ausztriában?

Figyelt kérdés
Németországban éltem, ahonnét pár hónapja Ausztriába költöztem. Már az osztrák címemere érkezett egy levél az AOK nevű betegbiztosítótól, hogy 732 euroval tartozom, mivel 3 hónapig nem voltam biztosítva, amit ki kell fizetnem nekik. Az utolsó levélben egy hét határidőt adtak a fizetésre, amit végrehajtás követ. A kérdésem az, hogy ez lehetséges? Kijönnek Németországból hozzám Ausztriába végrehajtani? Ha igen, hogy zajlik ez?

2015. jún. 25. 18:49
 1/5 anonim ***** válasza:
európai fizetési meghagyást indítanak....a folyamat végén meg kimegy az osztrák végrehajtó foglalni vagy letiltják a fizetésed
2015. jún. 25. 20:38
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem, a német végrehajtó nem fog Ausztriába utazni, cserébe szól az osztrák kollégának, aki már nyakon is csípett, főleg, ha kelet-európai jöttment vagy, azokat ugyanis nagyon szeretik.
2015. jún. 26. 00:31
 3/5 A kérdező kommentje:
Bútort is lefoglalhatnak? Mert más értékem nagyon nincs... :D
2015. jún. 26. 13:00
 4/5 anonim ***** válasza:
bármit, amit pénzzé lehet tenni
2015. jún. 26. 19:17
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

a fizetésedet is lefoglalhatják, szóval nem fognak bútorral szüttyögni.

Jah, és mondanom sem kell, hogy az ilyen országhatárokon átnyúló végrehajtás elég költséges dolog, amit szintén te fogsz kifizetni.

2015. jún. 26. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!