Mi értelme van a TAJ kártyának?
Múltkor elhagytam a pénztárcámat, sokba kerültek az új iratok. Már csak a TAJ kártyát kell elintéznem, viszont nem értem, mi értelme van. Anélkül nem mehetek orvoshoz? Le vagyok égve, odáznám a TAJ kártyakészíttetést, amíg lehet. Igen, most az a 3000 forint is sok lenne.
F21
Háziorvos, aki ismer, az valószínűleg nem fogja kérni, tehát ebből a szempontból felesleges. Egy megfázásra anélkül is kiírja a gyógyszert.
DE! Szakrendelésen, véradáskor, bármilyen egyéb ellátóhelyen kérik, kivéve talán a sürgősségit. És manapság már a fénymásolatot se fogadják el, csak az eredetit. (Régen nem laminálták, ezért sérülékeny volt, mindenki fénymásolta és az eredetit biztos helyen tartotta, ezért fogadták el a másolatot is.)
Én kb 15 voltam, mikor költöztünk és elveszett, de mivel helyileg nem kerültem messzire és maradt a háziorvosom, nem is foglalkoztam a dologgal. Mindössze a szakközepes naplóból írtam ki egy papírra, mert ott volt csak felírva, hogy meglegyen nekem is. Erről a papírról írtam fel a Neptunra is. 22-23 lehettem, mikor bőrgyógyászatra kellett volna mennem és ott nem fogadtak eredeti TAJ-kártya nélkül, azért csináltattam meg.
Magyarán ha nincs ilyen ügyed vagy tudod halasztani, akkor a TAJ-kártya is várhat nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!