Önkéntes nyugdíjpénztárt meg lehet szüntetni?
Figyelt kérdés
Van az aegonnál önkéntesem,már évek óta nem megy rá pénz.Azt hiszem olyan 168.000- lehet rajta, ezt ki tudom venni?2010. jan. 15. 12:32
1/6 anonim válasza:
Ha legalább 10 éve fut a szerződés akkor meg lehet szüntetni, de nem érdemes. Miért szeretnéd felmondani?
2/6 A kérdező kommentje:
Nem tudom miért,csak gondoltam,hogy minek ott a magán,erre meg amúgy se megy pénz.Hát kb 10.éve kötöttem ,mert akkor kellett a magánt is aztán gondolom mondták,hogy ilyen is van én meg belementem,mikor meg másik munkahelyre mentem dolgozni ott abba maradt ez az egész.Most meg csak van ez a pénz azt gondoltam ráköltjük valami hasznosra(ez a házunk mert minden pénz erre költünk).Mindjárt meg is nézem mikor lett kötve.
2010. jan. 15. 13:10
3/6 A kérdező kommentje:
Meg van!1999.-be lett kötve.
2010. jan. 15. 13:12
4/6 A kérdező kommentje:
Igaz most nézem,hogy évente a hozam 18.000-ft.Most akkor nem tom mit csináljak mert az meg jó,hogy ennyi pénz megy rá évente a hozamokból és nekem meg nem is kell beraknom rá mégis növekszik az összeg.
2010. jan. 15. 13:14
5/6 anonim válasza:
Hidd el elég hasznos lesz az akkor is amikor nyugdíjas leszel!
Sőt! Rakjál minél többet magadnak félre, mert az állami nyugdíjat elfelejtheted!
Beszélj több tanácsadóval, érdekes dolgokat fogsz megtudni!
6/6 anonim válasza:
Ha tíz éve nem fizeted a pénztár is felmondhatja nézd meg a szerződést. Ha kiveszed és még nemvagy nyugdíj korú adót fizetsz a töke után és bevételnek számít. Utána nézhetsz a pszáf oldalon is. Ha rakosgatod jobban jársz, ám vannak jobb pénztárak is magasabb hozammal. Tájékozodj,adó visszatérítés stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!