Meddig kell befizetni a TB -t?
Sziasztok!
2013. Dec 16 ig volt tb támogatásom az államtól, mert tavaly végeztem az iskolával. 2014. márc 27 én kaptam értesítő leveelet, hogy nincs tb -m és mi a helyzet velem. Mert nem jelentkeztem. 2014. márc 28 án mentem be a navhoz, hogy kitöltsem a papiromat, közben intéztem a város felől a tb támogatást, melyet megkaptam 1 évig. Így 2014. ápr 2-án lett rendezve a dolog, hogy fizetve van a tb.
De, amit a nav -s ügyintéző kiszámolt nekem, dec, jan, feb, márc azt be kell fizetnem.
Ennek meddig kell eleget tenni?
A másik kérdésem, hogy megbüntetnek e a dec, jan, feb miatt, mert már elkésve van befizetve?
Mivel márc 27 én jelentkeztem a navnál, hogy mi a helyzet velem.
Az összes ?% ban kamatozik?
"De, amit a nav -s ügyintéző kiszámolt nekem, dec, jan, feb, márc azt be kell fizetnem.
Ennek meddig kell eleget tenni?"
Mivel ezeket már be kellett volna fizetned, minél hamarabb.
"megbüntetnek e a dec, jan, feb miatt, mert már elkésve van befizetve?"
Nem. Késedelmi kamatot számolnak fel.
Amiat büntethetnének, hogy nem tettél eleget határidőn belül a bejelentkezési kötelezettségednek (de nem szoktak emiatt büntetni)
Az összes ?% ban kamatozik?
A nav honlapján találsz késedelmi kamat számító kalkulátort.
A legjobb, hogy intézzem minél előbb és fizessem be a kiszámolt összeget. Ennek a megérkezése 5 munkanap ha jól tudom.
Elég egy kapott sárga csekken feladni a postán és kész?
Nincs valami méltányossági kedvezmény, mivel munka nélküli vagyok, nincs jövedelmem, pálya kezdő vagyok, és semmilyen vagyontárgy a nevemen?
Köszönöm a segítséget előre is!
Értem!
Akkor nincs kiskapu ez alól.
Azért gondoltam, mert kicsit böngészve a fórumot ilyenre akadtam.:
A visszamenőleges időre a fennálló tartozásodra kérj a NAVtól méltányossági elengedést/részletfizetést/halasztást (fizetési könnyítésnek hívják)
Itt a nyomtatványa: [link]
Értem.
Nyugdíjasok mind a 2 szülőm.
Kedves #7 hozzászóló!
Köszönöm a bőséges és információ dús tájékoztatást és a többieknek is egyaránt! :)
A NAV nál nem voltak hajlandóak elmondani mind ezt, több mint fél órát vártam a sorban és 1 perc alatt kipaterolt, semmit nem mondott az ügyintéző nekem. Már hívta is a következőt.
Akkor fizessem be az elmaradt összeget, és várjam az év második felében a kamatot, amin egy jót nevetve befizetem.
23e Ft nem nagy összeg, de egy pályakezdő munkanélkülinek igen is az. Köszönhető a munkanélküliséget a mostani kormányzásnak.
Pedig 8% alatti a munkanélküliség itthon. Miért? Mert mindenki kiment külföldre. Szomorú :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!