Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » 8 napon túli, súlyos sérülésné...

Winkler György kérdése:

8 napon túli, súlyos sérülésnél mekkora kártérítést követelhetek pénzben (4 borda, kulccsonttörés, maradandó vállrövidebbülés. )?

Figyelt kérdés

#baleset #kártérítés #nem vagyoni kár
2014. ápr. 26. 08:42
 1/5 anonim válasza:
Közlekedési baleset esetén van lehetőség kártérítésre ha vétlen voltál.
2014. ápr. 27. 09:16
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem csak akkor van... Közlekedési szabályt sértettem a baleset során amiért nem büntettek meg viszont egy szakértői díjat fizetnem kell mert nem ismertem el a felelősségemet, de az én sérülésem és kárigényem nem annulálódik ezáltal... Ezt nyugalmazott bíró állitja, valamint egy vezető biztosító fő kárszakértője az eset összes körülményét Hozzávetőleges összegre vagyok kiváncsi...
2014. ápr. 28. 00:28
 3/5 A kérdező kommentje:
Az eset összes iratát és körülményét ismerve (ezt rosszul posztoltam el az előbb) Tehát hozzávetőleges összegre vagyok kiváncsi, és most még nem segítség felajánlására. Segíteni azonnal akartak már a kórházi ágyon is, a semmiből hívogattak telefonon valakik hogy segítenek ha nem én vagyok a felelős... Ha már kis meló van a dologgal akkor nem annyira érdekes hogy segítsenek.. Köszi, intézem magam...
2014. ápr. 28. 00:31
 4/5 anonim ***** válasza:
Követelni követelhetsz,de nem biztos,hogy kapsz is annyit. 2 évig húzódott nálunk is az ügy,pedig nem mi voltunk a hibásak..és fillérekkel kiszúrták a szemünket.
2014. ápr. 29. 12:25
 5/5 anonim válasza:

A határ a csillagos ég. Munkából való kiesés, segítő személyzet, esetleg autó bérlés, lelki sérülés...stb.

Ezt csak egy közlekedési szakjogász tudja összeállítani.

Viszont mindez csak akkor megy, ha a másik fél volt a hibás.

Kedves ismerősöm nemrégiben átszaladt a zebrán - már piros jelzésnél.

2 autó elengedte, illetve nem indultak el addig...egy 3. viszont nem látta és elütötte.

Mi történt?

Az ismerősöm kapott 10 eft bírságot és azóta is küzd a csigolyatörésből való felépüléssel.

Az autós kártérítést kapott az autójában keletkezett kárért.

A lényeg: a gyalogos volt a felelős.

Ha a kirendelt szakértő a Te felelősségedet állapította meg, akkor szerintem nem sok keresni valód van.

Bár ezt csak egy ügyvéd tudná megmondani pontosan.

2014. máj. 2. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!