Elveszik a 150. 000 Ft-om, ha nem tudom a második részletét fizetni a biztosításomból?
igen rendben van
ha kötsz mondjuk egy életbiztosítást, fizeted 4 évig és utána nem tudod fizetni, akkor felmondják a szerződést nemfizetés miatt és semmit nem kapsz belőle vissza, ez az ő hasznuk
Érdemes átnézni a szerződést, mert nemfizetéssel ebben az esetben valószínűleg megszűnik, viszont talán kaphatsz még haladékot.
Előző válaszhoz pedig annyit tennék hozzá, hogy messze nem biztos, hogy az én biztosításomban a harmadik évtől van visszavásárlási összeg a szerződés megszüntetése esetén.
Persze, hogy rendben van, mit gondoltál, a biztosító maga Teréz anya? Te tettél nekik ajánlatot arra vonatkozólag, hogy x összeget fizetsz x összegért, előtted voltak a szerződési feltételek, senki nem kényszerített.
Kérdezd meg őket, mik a lehetőségek, hátha vissza tudod vásárolni vagy leszállítani.
Sajnos az esetetekben a leírtak alapján már nagy valószínűséggel elbuktátok a pénzt. És a törvény valamint a szerződésetekben foglaltak szerint jogosan.
Minden megtakarításos biztosításnak van egy úgynevezett visszavásárlási táblázata, ami biztosítástól függően az első 2 vagy 3 év befizetéseire vonatkozik.
Ez a táblázat többek közt azt tartalmazza, hogy:
- hogyha 2 vagy 3 éven belül megszűnik a biztosítás akkor a visszavásárlási összeg: 0 Ft (azaz nem fizet vissza semmit se a biztosító)
Az előttem szóló kifejtette: ha szerződsz akkor kölcsönösen vannak elvárások és aszerinti szolgáltatások.
Én pont azért, ami Veled is megtörtént, sosem kötök szerződést féléves vagy éves díjjal az ügyfeleimnek.
Valószínűleg orvosolható lett volna a probléma:
- ha módosítjátok időben a befizetési gyakoriságot
- vagy ha lehetőség van a szerződés szüneteltetésére vagy díjmentesítésére (ámbár ezt 2-3 év után lehet csak tenni). Talán méltányossági alapon ment volna
Létezik még egy megoldás:
Reaktiválásnak hívják, ekkor be kell fizetni az eddigi hátralékot, általában elég a valós elmaradást (azaz 3 havi díjat), nem pedig a gyakoriság szerinti díjat és folytatódik a szerződés mintha mi sem történt volna.
A mai világban két tanács:
- max. negyedéves díjra szerződj magasabb díjak esetén
- inkább két alacsonyabb díjút köss, mint egy nagyot (így baj esetén csak az egyiket kell megszűntetni)
- ha van olyan kiegészítő biztosítás aminek a szolgáltatása az, hogy a munkahely elvesztése esetén a biztosító fizeti helyetted a díjat, akkor azt kösd hozzá a biztosításhoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!