Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Ha magamnak akarom fizetni a...

Ha magamnak akarom fizetni a TB-t, akkor milyen számlaszámra és milyen közleménnyel kell átutalni?

Figyelt kérdés
2014. jan. 9. 08:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%
ha akarod privátban megadom a számlaszámom.
2014. jan. 16. 02:55
 12/14 anonim válasza:

Sziasztok!

Egészségügyi járulékfizetésre kötelezett vagyok már egy ideje. Idén viszont nem kaptam meg a 12 db csekket (február 28-a van), miközben a január havit február 13-ig már be kellett volna fizetnem.

Kérdéseim:

1. Bármiféle telefonálás, stb nélkül, megoldás-e, ha a saját bankszámlámról a megfelelő számlaszámra átutalok hat havi járulékot, - meg pluszban egy keveset( mert a késett fizetés miatt nyilván van minimális "büntetésem")- ? Aztán, ha szükséges (mert nincs munkaviszonyom továbbra sem), júniusban egy további hat hónapnyi összeget.

Rendben van ez így?

2. A közlemények rovatba semmi más ne kerüljön, csak az adóazonosító jelem? Vagy írjam elé a nevem is, vagy, hogy "adóazonosítójel", "egészségügyi járulék", stb?

Tudom a kérdés "amatőr", de volt már dolgom olyan intézménnyel, ahol kikötötték, hogy kizárólag az azonosító kódot szabad feltüntetni, semmi mást, mert számítógép dolgozza fel az adatokat, és minden más karakter hibát okoz.

Előre is köszönöm, ha valaki tud információval szolgálni.

Üdv,

Zsolt

2017. márc. 1. 01:25
 13/14 anonim válasza:
Egyszerűen hihetetlen ez a rendszer.. bejelentettem a befizetési kötelezettséget az ügyfélkapun,a T1011 segítségével.. visszaigazoltak, hogy "feldolgozás alatt".. ez volt egy hete, azóta semmi.. És most akkor mi történik? Bankszámlán akarok utalni, de nem tudom hogy mikor, hova, és mennyit kell, ezt hol lehet kideríteni? Hol vezetik ezt a számlát, mikor értesítenek? Magamtól kell csak utalgatni, vagy mi van???
2017. máj. 18. 21:14
 14/14 mazsola86 válasza:

2018-as infó, számlaszám két oldal alapján:

- havonta 7 320 forint (napi 244 forint) egészségügyi szolgáltatási járulék

- 2018-ban a 18T1011 Adat- és változásbejelentő lapon kell bejelenteni

- NAV Egészségbiztosítási Alap beszedési számlájára kell befizetni

- számlaszám: 10032000-06056229

- tárgyhónapot követő hónap 12-én.

- Átutalás esetén a közlemény rovatban az adóazonosító jelet fel kell tüntetni.

[link]

[link]

2018. júl. 6. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!