A nyaralásom során kiraboltak. Kell-e fizetnie a biztosítónak, ha a lakás és értékbiztosítás nem a nyaralóra szól?
A biztosító ezt jobban tudja. (Meg mi hárman is.)
A laptopra csak akkor járna a kártérítés, hogyha abból a lakásból lopják el, amire a biztosítás szól.
A kérdező vagyok
A biztosítási szerződéssel az a bajom, hogy nem egyértelmű. Nincsen olyan pontja, hogy "nyaralásra elvitt ingóságok" vagy bármi hasonló, ugyanakkor azt sem állítja egy szóval sem, hogy csak a biztosított ingatlanból eltűnt tárgyak értékét fedezi.
Egy biztosítási szakember azt mondta kevesen tudnak róla, de a biztosítónak ebben az esetben is fizetnie kell. Namármost erről én sem a biztosítási feltételekben, sem az ezzel kapcsolatos törvényekben nem találtam semmit. De a remény él.
"ugyanakkor azt sem állítja egy szóval sem, hogy csak a biztosított ingatlanból eltűnt tárgyak értékét fedezi. " -ezt mondod. Most gondolj bele, ennyi erővel akkor ha hozzám vagy a szomszédodhoz vagy bárkihez betörnek majd bejelentjük a te biztosításodra,mert végülis nincs (szerinted) leírva, hogy "honnan kell" eltünnie a tárgyaknak.
És a másik:ha nincs benne a feltételben akkor az nem azt jelenti, hogy fizetni kell rá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!