Kötöttem egy kötelező biztosítást, ami egyből megszűnt mivel nem fizettem be mert mégse volt rá szükség viszont most kaptam egy levelet, hogy tartozok nekik 18000 forintal és nem értem hogy miért?
Fedezetlenségi díjnak hívják. Ha kötsz egy biztosítást, azt nem teheted meg, hogy kedved szerint fogod és nem fizeted. Ilyenkor az utolsó befizetett részlet lejárta után van 60 napod fizetni a következőt. Ha nem teszed meg, díjnemfizetés miatt megszüntetik a biztosításod, és a nem fizetett napok után fedezetlenségi díjat (ergó büntetést) kell fizetned. Egy kötelező biztosítás az alábbi módokon szüntethető meg:
1. Évfordulóra: ha lejár az 1 év a kötéstől számítva
2. Díjnemfizetés miatt: mint ahogy nálad, ennek hátránya, hogy büntetést kell fizess és csak ott kötheted újra, ahol megszűnt.
3. Érdekmúlás: eladod az autót
Szóval "ha mégse volt rá szükséged" akkor a megoldás az lett volna, hogy szólsz a biztosítónak és szünetelteted, nem pedig fogod magad és nem fizeted.
Az "eladás" is az "érdekmúlás" kategóriája, de a biztosító erről csak a szerződő bejelentése alapján értesül.
Ezt mielőbb célszerű megtenni, ahogy az előző válaszban is szerepel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!