Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » S. O. S. Meddig van a befizeté...

S. O. S. Meddig van a befizetési határidő? S. O. S.

Figyelt kérdés

3 napja jött meg a kötelező biztosításomról a csekk, és a mellékelt lapra az van írva, hogy: "A befizetés esedékessége: 2013.03.26."

Ez a befizetési határidőt jelenti? Kérem csak olyan válaszoljon, aki biztosan tudja!!

2013. márc. 23. 20:16
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a meggyőző válaszodat, most megnyugodtam, mert néhány napot "szándékozom" késni a befizetéssel...:)
2013. márc. 23. 21:23
 12/18 anonim ***** válasza:
Hát igen, fizetés 10-én van...
2013. márc. 23. 21:25
 13/18 Antik Város ***** válasza:

Az esedékesség azt jelenti, hogy onnan kezdődik a biztosítási időszak, és a csekken szereplő díj is onnan fedezi a biztosítást. A biztosító kötelezők esetében 30 nap kockázatvállalási időt gyakorol - díjnemfizetéstől számítva, tehát biztosítási szempontból nincs baj. Utána már vérmérséklet kérdése, mikor adja tovább a MABISZ-nak.

Az igazoltató rendőr azonban nem mindig tudja ezeket a szabályokat, és az ő vérmérséklete határozza meg, hogy pár napos késésért kiszab-e bírságot, vagy sem. Ezért inkább ne annyira használd addig az autót :)

2013. márc. 24. 12:51
 14/18 anonim ***** válasza:

Tistázzunk valamit: a befizetés esedékkeségétől számított 60 NAPIG várja a díjat/nem 30 nap/.Ez 2012.01.1-től változott. A 61.-ik napon letörli a szerződést,arról értesíti az ügyfelet és a Mabiszt is.A rendőr csak az ostobákat tudja megbüntetni,mert ha nálad van a legutóbbi befizetési csekk,és ő nem hisz neked, akkor neki kell a rádióján megkérdezni a központot, ahol a legfrissebb BM-nyilvántartás alapján le tudnak ellenőrizni.

Én folyószámláról fizetek,semmilyen igazolás nincs nálam,de ismerem a jogszabályt.Én a kötvényt tartom a kocsiban,az érvényességet neki kell lekérdeznie.

2013. márc. 24. 16:50
 15/18 anonim ***** válasza:
Az előttem szólónak van igaza. 60 NAP türelmi idő van a befizetésre, nem 30 nap...
2013. márc. 25. 08:01
 16/18 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező! Én biztosítónál dolgozom. A kötelező biztosításod esetén elvileg kapsz egy igazoló lapot amin rajta van hogy meddig van rendezve a biztosításod. Keresd elő az előző időszakét, ami most jár le, azon ha megnézed fel van tüntetve, hogy meddig van biztosításod, meddig érvényes. Ez a díjrendezettség +60 nap. De legegyszerűbb ha felhívod a biztosítódat, és rákérdezel, hogy meddig érvényes a biztosítás.

De amúgy a kérdésedre a válasz igen az a befizetési határidő, de minden biztosításon van díjhalasztás.

2013. ápr. 11. 09:32
 17/18 anonim ***** válasza:

10 hozzászóló!

2011-ben megszüntették az egységes év végi biztosítási évfordulót, a kötelező váltás meghatározó dátumát. Ezek után a szerződések évfordulója a tényleges adásvétel dátuma.

2013. ápr. 11. 10:05
 18/18 anonim ***** válasza:

ma 10:05-ös hozzászóló:

Biztosan elkerülte a figyelmedet, hogy az a rész, ahol a határidőket írja, idézőjelben van, alatta az idézett oldal linkjével.

Sehol nem állítottam, hogy mindenki akkor fizet.

Az igaz, hogy 2011-től nem mindenkinek az év vége a biztosítási évfordulója, de az viszont nem, hogy "Ezek után a szerződések évfordulója a tényleges adásvétel dátuma.", ahogy te írtad.

Azokra igaz ez, akik a törvény eme módosításának hatályba lépése után vásároltak gépjárművet.

Mindegyik autó amire rendezzük a kötelezőt év közi vásárlású (március elejétől szeptember végéig) és mindegyik 2010 előtti. Mindegyik biztosítási évfordulója év végén van, nem pedig a vásárlás napján.

Tartottam annyira intelligensnek a kérdezőt, hogy az idézett tájékoztatásban szereplő dátumokat a saját biztosítási évfordulós dátumaihoz tudja igazítani.

2013. ápr. 11. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!