Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Hogyan tudom életbiztosításoma...

Hogyan tudom életbiztosításomat, a lejárati idő előtt visszavásárolni?

Figyelt kérdés
2009. szept. 9. 18:16
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerződése válogatja. Legtöbb helyen 3 év alatt semmit sem adnak vissza, ha 10 évnél korábban visszavásárolt életbiztiknél az esetlegesen igénybe vett adó visszatérítést 20 százalékkal növelten vissza kell fizetned az apehnak, ezt leszámítva az aktuális értékén bármikor visszavásárolhatod a biztosítónál. Számíts rá, hogy a befizetett összeghez képest sokkal kevesebbet fogsz kapni! Melyik biztosító? Nekem van 2 konkrét tapasztalatom is ilyen ügyben, azokat meg tudom Veled osztani, ha netán egyezik a kedves szolgáltató...
2009. szept. 9. 18:31
 2/3 anonim ***** válasza:

láttatlanba azt mondom NE TEDD!

de minden megtakarításos életbiztosításnak van visszavásárlási táblázata, abban megtalálod, hogy a befizetéseid hány %-át kaphatod vissza

inkább, ha teher díjmentesítsd, akkor a benntlévő pénzed tovább pörög, de nem fizetsz többet

1-2 évig általában ez 0%, hiszen elsőként a költségeket fizeted meg

2009. okt. 21. 19:52
 3/3 anonim ***** válasza:
Az Avivánál befizetett majd 1 milliót visszavásárolhattam 420 ezerért. Igaz, hogy a 10 évből 2 év csak jogfenntartásos volt.De igy is nagyot buktam
2012. okt. 5. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!