Zahraa kérdése:
TB tartozás? Anyósom 5 éve él kint külföldön és azóta Társadalombiztosítást sem fizet. Gondolom én, hogy mostanra már biztosan egy szép összeg gyűlt össze. Ilyenkor mit tudnak tenni?
Figyelt kérdés
Valahogy esetleg betudják hajtani külföldön keresztül (uniós országban van). Vagy semmilyen veszély nem fenyegeti ha soha többet nem megy vissza Magyarországra? Magyarországon nincs semmi se a nevén stb..2013. jan. 19. 23:11
1/7 anonim válasza:
Miért kellene TB-t fizetnie Magyarországon, ha nem is veszi igénybe a magyar egészségügyi rendszert, mivel külföldön tartózkodik? Biztos fizet abban az országban, ahol él.
Először annak járj utána, hogy egyáltalán van-e tartozása.
2/7 anonim válasza:
Elsőnek van igaza. Ha nem itthon dolgozik,nem tartózkodik itthon,a bejelentett lakcíme sem Mo,akkor nem kell fizetnie Mo-n a tb-t. Külföldön ha be van jelentve,akkor a fizujából valszeg vonják az ottani országnak és törvényeknek megfelelően.
3/7 A kérdező kommentje:
Azért mivel mikor elhagyta az országot nem mondta le ezáltal halmozódik. (Tudom mivel én is külföldön élek csak én felhívtam őket és közölték, hogy igen attól függetlenül, hogy valaki külföldön él és nincs lemondva a TB-je akkor halmozódik viszont akkor nem ha Unión belül fizeti a TB-t. De volt olyan időszak amikor külföldön se fizette.
2013. jan. 20. 00:09
4/7 anonim válasza:
Akkor hívd fel őket még egyszer és kérdezd meg, hogyha valaki igazolja utólag, hogy nem tartózkodott egyáltalán az országban az időben, amikorra gyűlt, nem-e lehet, hogy utólag eltekintenek tőle.
6/7 anonim válasza:
Én is külföldre költöztem és azt mondták, hogy vagy meg kell szüntetni a bejelentett magyar lakcímet vagy külön lemondani és igazolni, hogy más országban vagy biztosítva. Ha ez nincs meg, akkor visszamenőlegesen is kérhetik, ha újra igénybe akarja venni a magyar TB-t, van rajta egy kevés kamat is.
7/7 anonim válasza:
Ha nem jelentkezett ki, nem égette fel maga mögött a hidat, pl. azért mert esetleg egyszer talán visszajönne, és külföldön is ellumpolta a dolgot, akkor itthon adók módjára behajthatják. Így ha tényleg visszajönne egyszer, akkor számolnia kell azzal, hogy késedelmi kamatokkal együtt követelik rajta az elmaradt biztosítás díjakat.(hacsak odakünn nem fizette, mert akkor gond egy szál se)
Ha nem jön vissza, akkor itt a hatóság nem tud mit tenni, ahogy írod semmi vagyontárgy nincs a nevén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!