Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Kellene TB-t fizetnem?

Kellene TB-t fizetnem?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok, főiskolán tanulok levelező tagozaton, nincs munkám, nem is dolgoztam soha. Nem tudom, hogy a levelező tagozatosoknak kell-e TB-t fizetni.
2013. jan. 2. 15:13
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen, kellene. Levelezősöknek kell!
2013. jan. 2. 15:29
 2/4 A kérdező kommentje:

1 éve jelentkeztem át levelezőre, akkor most már tartozásom van? Mit kell most tennem? Hol kell bejelentkeznem és hogyan?

Hallottam olyanról, hogy önkormányzat fizeti, ha rászorult vagyok. Mivel nincs munkahelyem rászorult vagyok?

Ha bejelentkezem munkaügyi központba, akkor is nekem kell fizetni?

2013. jan. 2. 15:36
 3/4 anonim ***** válasza:

Amíg nappalisként jogosult voltál a diákigazolványra, +45 napig passzív jogon rendezett volt a TBd (nem kellett fizetned)

A 46. naptól kellett volna magad után rendezned.

A munkaügyi csak akkor rendezi a Tbd, ha pénzbeli ellátást kapsz tőlük.

Ha szociális és vagyoni helyzeted alapján rászorulónak minősülsz, akkor kérelmedre a helyi önkormányzat rendezi a Tbd.

Ezt megtalálod a szociális törvényben (fenn van a neten)

Viszont visszamenőlegesen nem rendezik a TBd, a kieső időre (amikortól fizetned kellett volna addig amíg nem rendezi az önkormányzat) ki kell fizetned (kérhetsz rá méltányossági elengedést, mérséklést, részletfizetést)

A kieső időre való bejelentkezést, vagy ha nem minősülsz rászorulónak akkor a bejelentkezést a NAvnál kell intézned.

Fenn van a honlapjukon a nyomtatvány (egészségügyi szolgáltatási járulék fizetés)

2013. jan. 2. 20:49
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget!

Még jó, hogy most tanulok a TB-ről és viszonylag időben kiderült, hogy már fizetnem kéne. Rosszabb lett volna, ha később szólítanak fel még több tartozással.

2013. jan. 2. 21:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!