Ha regisztrált munkanélküli vagyok, fizeti nekem a munkaügyi központ a TB-t?
ha nem kapsz ellátást, akkor nem fizeti
tb-d amúgy ugyanúgy van, csak halmozódik a tartozásod a nav felé
Csak akkor ha ellátásra vagy jogosult.
Ha nem, akkor tényleg a semmiből kell befizetned. Ha nem fizeted, gyűlik és kamatozik.
Ha jogosult vagy, akkor is fuss egy kört a Nav-nál, mert nekem is be kellett vinnem a munkaügyis papírokat. (A központ nem küldte át)
Ha kapsz a munkaügyitől pénzbeli ellátást (álláskeresésit, képzési támogatást), akkor rendezi a Tbd is.
Ha csak regisztrált álláskereső vagy, de pénzt nem kapsz, akkor a Tbd sem rendezik.
Ez utóbbi esetben viszont kérheted az önkormányzattól a Tbd rendezését (ha vagyoni és jövedelmi helyzeted alapján rászorulónak minősülsz)
Ezt megtalálod a szociális törvényben (fenn van a neten)
Ha kaptál álláskeresésit, de már lejárt, vagy legalább 1 éve regisztrált álláskereső vagy, akkor kérvényezheted az önkormányzatnál az aktív korúak ellátását (havi 22800 forint) és a Tbd is rendezve van (ezt is megtalálod a szociális törvényben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!