Sajnos nem tudom tovább fizetni Aegon lakásbiztosításomat. Ilyenkor mi történik?
felmondani csak fordulónapon tudod...
arról ne maradj le semmiképp
uhhh, az gáz
ha felhívod őket, mit mondanak? Semmi más lehetőség nincs? Bár nekem évekkel ezelőtt volt náluk lakásbiztosításom, akkor telefonban azt mondták, hogy csak a fordulónapon lehet felmondani. Talán változott valami azóta náluk.
Írj nekik egy szép levelet, vezesd le a háztartás kiadás bevételi tábláját, írd meg, hogy nincs munkád, és jelen pillanatban még ugyan nincs elmaradásod, de nem tudod hogyan kifizetni a következő esedékességkor a részletet, ezért kérdd meg őket, hogy különleges elbírálás alapján közös megegyezéssel meg tudnák-e szüntetni a szerződést.
A biztosítónál is emberek dolgoznak, nekem volt már jó pár olyan esetem, ahol részletesen leírva a történteket eltekintettek attól, ami jogosan őket illeti. Azt nem szeretik, ha valaki fel van háborodva, hogy miért nem lehet azt csinálni amit a szerződő akar. Konkrétan azért mert egy szerződés van, amit mindkét félnek el kell bírálnia.
A pénzintézeteknél - beleértve a biztosítókat is - a dolog nem úgy működik, hogy "úgy tudom", meg "azt hiszem". Amikor biztosítást kötöttél, kaptál egy szerződést. Azt olvasd el alaposan, különösen az apróbetűs részt, és abban megtalálod a nemfizetés következményeit, illetve a szerződés felmondásának módját.
Nem írtad, milyen biztosításról van szó, pedig az lényeges lehet. Más a helyzet az életbiztosításánál, más a vagyonbiztosításnál, és megint más a gépjármű biztosításnál. Már csak ezért is olvasd el alaposan a szerződést. Bármelyikről is van azonban szó, semmiképpen ne tedd, hogy egyszerűen nem fizeted tovább, hanem menj be a biztosítóhoz, és beszéld meg velük a dolgot.
Végül: nem akarok a pénztárcádban turkálni, de ha lakásbiztosításról van szó, akkor inkább mondj le valamiről, de azt mindenképpen fizesd tovább. Gondold meg: ha anyagilag nehéz helyzetben vagy, akkor miből fizetnéd ki azt a kárt, ami ne adj isten a lakásodban keletkezik, vagy mondjuk eláztatod az alattad lakót, akinek a biztosítója (ha van neki) rajtad követeli a kárát?
Én is felmondtam a lakásbiztosításom, mert máshol kötöttem.
A jogásztól kaptam levelet, hogy köteles vagyok még 3 hónapot kifizetni, mert nem az évfordulóban mondtam le. Megkérdeztem, honnan tudják az évfordulót, hisz én sem tudom már olyan régi a biztosításom és érdekes módon mindig január 1-én emelték fel a díjat. Közöltem, hogy nem fizetek. Erre kaptam egy levelet, hogy eltekintenek a fizetéstől. Ijesztegetik csak az embereket. Én csak az autóbiztosításnál tudom az évfordulós felmondást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!