Ebben az esetben mi fog történni? Visszamenőleg kifizettetik a TB-t?
Múlt év márciusától kellett volna önként fizetned a TB-járulékot (havi 4500 Ft-ot)...
Ez a mai napig -76500 Ft tartozás, mellette a késedelmi kamat és az esetleges büntetés. :[
Én a helyedben azt csinálnám, hogy ahogy visszajövök Mo-ra, azonnal önként bejelentkezem az APEH-nál (weboldalról letölthető az űrlap, postán is beküldheted) és ha önként kérem utólag a díj megállapítását, akkor talán nem lesz olyan nagy a büntetés!
De ezzel azt is rendezed, hogy az új munkahelyre nem "TB-csalóként" mész oda, hanem rendezett TB-viszonnyal!
Elég nagy égés lenne az új munkahelyen magyarázkodni, miért nem fizettél 1,5 évig TB-járulékot. 8-o
A részletfizetésről az APEH ügyfélszolgálatán tudnak felvilágosítást adni. (A TB-járulék adóként működik, tehát valószínűleg azok a szabályok vonatkoznak rá, mint az adókra.)
Mint írtam nem kell visszamenőleg fizetned...A nyomtatványt május végéig kellett leadni...
Itt megtalálod www.oep.hu ...
Mivel mi időben leadtuk,így azt nem tudom,hogy most ha elkésve adod le büntetést nem kell-e fizetned...Inkább olvasd át jól...
A többieket azért kiegészíteném annyival, hogy csak akkor nem kell a külföldön töltött időre TB-járulékot fizetned, ha NEM UNIÓ-s országba mentetek...
UNIÓ-s országban (vagy Mo-on, vagy EU-országban) valahol kötelező fizetned a TB-t!
Amúgy mindenki könnyen megnézheti a TB-járulékait az OEP weboldalán, regisztrálni kell az Ügyfélkapuhoz egy belépési kódot (Okmányirodában személyesen intézhető).
Itt az Ügyfélkapu oldalán pontosan látszik, ha valakinek nincs rendezve a TB-je, vagy kiesett hónapjai vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!