Létezik az hogy a férjemnek majdnem 1millió forintja volt befizetve az Allianzhoz, és most nem kap vissza egy forint reálhozamot sem?
Sajnos létezik :-(
Axás ismerőseim 2-3-4 millió befizetés után sem kaptak egy huncut garast sem
én az ING-vel szerencsére elég jól jártam :P
Igen létezik, de lássuk, mi állhat ennek hátterében.
2007-ben a tőzsdei árfolyamok irreális magasságokban tartózkodtak (ez 5-10 évente megismétlődik, semmi extra), és "véletlenül" pont ekkor született egy szabály, hogy egyes portfóliókban nagyobb súllyal kell részvényt tartani, tehát a pénztáraknak be kellett vásárolniuk ezekből a magas árfolyamú papírokból. 2010-12 során elég nyomott árakon vannak az árfolyamok, és mit ad isten, most meg rákényszerülnek, hogy átadják ezt a vagyont( amit már most elkölt az állam, a ti nyugdíjatok annak idején egy szétinflált semmiség lesz, amiből zsömlét tudtok venni, mint a mai kisnyugdíjasok).
Ezért nem volt reálhozam sok helyen.
Pár éven belül megint jön a fellendülés (árfolyam emelkedés), akkor láttátok volna az értesítőn a 20-40%-os éves hozamokat.
És igen, lett volna nyugdíjatok, megfelelő mértékű.
Nekem amúgy a magánnyp rendszer sem kellett volna, mert jobb szeretem én eldönteni, miben legyen a pénzem, és majd én spórolok a nyugdíjas éveimre, bízzák csak rám.
"Pár éven belül megint jön a fellendülés (árfolyam emelkedés), akkor láttátok volna az értesítőn a 20-40%-os éves hozamokat.
És igen, lett volna nyugdíjatok, megfelelő mértékű."
És utána pár éven belül jött volna egy újabb összeomlás, ahol ismét láthatnánk -10, -20... % hozamokat...
Én most léptem vissza az állami rendszerbe a Budapest MNYP-ből.
A 2011-es elszámoláskor a következő adatok voltak :
Tagi követelés piaci záró értéke:3 274 853 ( 2 612 851 elszámolóegység , árfolyam: 1,253364)
Ebből tőke: 2 487 722
Tagsági jogviszony kezdetétől felhalmozott hozam : 787 131
Most május 31-én az árfolyam 1,257374 volt.
Felhívtam az ügyfélszolgálatot és azt mondták, nem kapok reálhozamot, mert nem képződött.
Lehetséges ez? A tőke kb 30%-a a hozam és a reálhozam 0?
98-tól itt voltam. A 2008-as súlyos negatív eredmény okán átkértem magam a növekedésiből a kiegyensúlyozott portfólióba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!