Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Létezik az hogy a férjemnek...

Létezik az hogy a férjemnek majdnem 1millió forintja volt befizetve az Allianzhoz, és most nem kap vissza egy forint reálhozamot sem?

Figyelt kérdés
2012. jún. 12. 10:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Kötelező mnyp? Létezik. És egyesek arról álmodoznak, álmodoztak, hogy majd ebből lesz nyugdíjuk...
2012. jún. 12. 10:32
 2/15 anonim ***** válasza:
No erre mondták a hírekben, hogy ilyen esetben lehet valahol (PFSZ vagy hol) bejelentést tenni, és kivizsgálják a konkrét esetet, mert az ilyen mögött előfordulHAT hogy valami rendkívüli dolog lapul.
2012. jún. 12. 10:41
 3/15 anonim ***** válasza:

Sajnos létezik :-(

Axás ismerőseim 2-3-4 millió befizetés után sem kaptak egy huncut garast sem

én az ING-vel szerencsére elég jól jártam :P

2012. jún. 12. 10:59
 4/15 anonim válasza:
Sajnos van, a magánnyugdíj rendszer államosítva lett, ezért volt.. nincs... sajnos nem lehet vele mit kezdeni, a PSZÁF se tud. Állami nyugdíj pedig ugye... mindenki tudja szerintem... sajnos kevés jó megoldás van már a nyugdíjra... de szerencsére még akad.
2012. jún. 12. 11:02
 5/15 anonim ***** válasza:
Lehet. A reálhozam ugye a hozam infláció feletti része. Mint ilyen, teljesen független attól, mennyi pénzt forgattak, 100 vagy 1 millió forintot.
2012. jún. 12. 11:35
 6/15 anonim ***** válasza:

Igen létezik, de lássuk, mi állhat ennek hátterében.

2007-ben a tőzsdei árfolyamok irreális magasságokban tartózkodtak (ez 5-10 évente megismétlődik, semmi extra), és "véletlenül" pont ekkor született egy szabály, hogy egyes portfóliókban nagyobb súllyal kell részvényt tartani, tehát a pénztáraknak be kellett vásárolniuk ezekből a magas árfolyamú papírokból. 2010-12 során elég nyomott árakon vannak az árfolyamok, és mit ad isten, most meg rákényszerülnek, hogy átadják ezt a vagyont( amit már most elkölt az állam, a ti nyugdíjatok annak idején egy szétinflált semmiség lesz, amiből zsömlét tudtok venni, mint a mai kisnyugdíjasok).

Ezért nem volt reálhozam sok helyen.

Pár éven belül megint jön a fellendülés (árfolyam emelkedés), akkor láttátok volna az értesítőn a 20-40%-os éves hozamokat.

És igen, lett volna nyugdíjatok, megfelelő mértékű.

Nekem amúgy a magánnyp rendszer sem kellett volna, mert jobb szeretem én eldönteni, miben legyen a pénzem, és majd én spórolok a nyugdíjas éveimre, bízzák csak rám.

2012. jún. 12. 13:30
 7/15 anonim ***** válasza:

"Pár éven belül megint jön a fellendülés (árfolyam emelkedés), akkor láttátok volna az értesítőn a 20-40%-os éves hozamokat.

És igen, lett volna nyugdíjatok, megfelelő mértékű."

És utána pár éven belül jött volna egy újabb összeomlás, ahol ismét láthatnánk -10, -20... % hozamokat...

2012. jún. 12. 15:07
 8/15 anonim ***** válasza:
Igen, de hosszútávon még ezekkel a -10 -20%-okkal is jobb hozamot ad, mint mondjuk egy tiszta kötvény portfólió.
2012. jún. 12. 15:19
 9/15 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
Teljesen megértem a felháborodást, hiszen ez a pénz gyűlt egy számlán és a végén oda kellett adni az egészet a BKV-nak. Mindenki arról beszél, hogy mennyit bukott. Viszont annyit hozzátennék, hogy senki sem bukott semmit. A MNYP-kat a munkáltató fizette, senkinek sem kellett beletennie semmit a nettójából. A másik pedig az állami garancia, ami azt jelentette, hogy mindegy hogyan teljesítenek a MNYP-ak a befizetéseket mindenki inflációval növelten meg kell, hogy kapja. A tanulsága az ügynek szerintem az, hogy aki nem fizetett bele semmit, az miért vár valamit is, a másik pedig, hogy érdemes utána érdeklődni a másik oldalnak is. Hiszen az egyik oldal ami a csapból is folyt, hogy a MNYP-ak elbukták a pénzünket. Viszont ott a másik oldal, hogy volt egy garancia szint, amiről senki sem beszélt egy kukkot sem.
2012. jún. 12. 15:36
 10/15 anonim válasza:

Én most léptem vissza az állami rendszerbe a Budapest MNYP-ből.

A 2011-es elszámoláskor a következő adatok voltak :

Tagi követelés piaci záró értéke:3 274 853 ( 2 612 851 elszámolóegység , árfolyam: 1,253364)

Ebből tőke: 2 487 722

Tagsági jogviszony kezdetétől felhalmozott hozam : 787 131

Most május 31-én az árfolyam 1,257374 volt.

Felhívtam az ügyfélszolgálatot és azt mondták, nem kapok reálhozamot, mert nem képződött.

Lehetséges ez? A tőke kb 30%-a a hozam és a reálhozam 0?

98-tól itt voltam. A 2008-as súlyos negatív eredmény okán átkértem magam a növekedésiből a kiegyensúlyozott portfólióba.

2012. jún. 13. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!