Nem tudom a tb-met fizetni, mert nincs semmi jövedelmem. Munkaügyi nem fizeti. Hogyan érjem el hogy átvállalja az önkormányzat?
hát nekem az én nevemen nincs semmi se.
anyumék meg elváltak...
és kérhetem azt is hogy rendezzék el nekem azt a 4 hónap kihagyást is?
A diákigazolványra való jogosultságod utáni 45 napban még passzív jogon jogosult voltál az eü. ellátásokra (pl. ha januárban végeztél, akkor március 31+45 nap, azaz május 15-ig)
Ha még nem vagy 20 éves, a veled élő szülőd jövedelme és vagyona is számít a jövedelmi és vagyoni helyzet vizsgálatakor. Ha már elmúltál 20, akkor nem. (a külön élő szülőé egyik esetben sem)
Csak az igénylés napjától rendezik a TBd, visszamenőlegesen nem. Ha van így "kieső" időd (ami alatt nem volt rendezve a TBd), akkor vagy reszkírozod, hogy az 5 éves elévülési időn belül nem veszik észre, vagy arra az időszakra bejelentkezel fizetésre és kéred a fizetendő összeg méltányossági elengedését.
és el szokták engedni?
21 éves vagyok tavaly végeztem okj-s képzést (júniusban volt vége) bejelentett munkám azóta nem volt
Akkor a TBd dec.15-ig volt rendezett.
Magánszemélynek elengedhetnek járulékokat is, szoktak is elengedést adni.
Ha nem akarsz parázni rajta hogy kiderül-e, akkor kérvényezd meg a TB rendezést az önkormányzatnál.
Amikor megkaptad a papírt, hogy ők rendezik, akkor 2011.12.16-i hatállyal jelentkezz be egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésre a NAVhoz. Ugyanabban a levélben elküldheted a kijelentkezést is (azzal a dátummal amikortól az önkormányzat rendezi)
Idén már nem küldenek határozatot a járulék fizetésről, vagy kiszámolod magadnak, hogy mennyit kell fizetned, vagy megnézed ügyfélkapun keresztül az adófolyószámládat.
Ha kiszámolod magadnak, akkor a be- és kijelentkezéssel együtt elküldheted a méltányossági kérelmet a járulék elengedéséhez (ennek is fenn van a nyomtatványa a neten) Ebben elsősorban elengedést kérj, aztán mérséklést, és részletfizetési lehetőséget. Erről küldenek határozatot, hogy mit engedélyeznek.
Ezeket elintézheted ügyfélkapun keresztül is, akkor nem kell postázgatnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!