Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Nem tudom a tb-met fizetni,...

Nem tudom a tb-met fizetni, mert nincs semmi jövedelmem. Munkaügyi nem fizeti. Hogyan érjem el hogy átvállalja az önkormányzat?

Figyelt kérdés
Pályakezdő vagyok, állást keresek, de nincs. Nincs jövedelmem, nem tudom kifizetni a pénzt. mellesleg most tudtam ezt meg, hogy 4 hónapja nem fizeti nekem senki se. (én úgy tudtam hogy a munkaügyi központ fizeti 1 évig)

2012. ápr. 13. 13:19
 1/6 anonim ***** válasza:
82%
Az önkormányzat szociális osztályára kell bemenned. Mondod, hogy a tb-det szeretnéd rendezni szociális alapon, mert nincs semmi jövedelmed. Ott adnak egy kérdőívet a szociális helyzeteddel kapcsolatban. Azt kitöltöd szépen. És ha elég szegény vagy akkor szociális alapon az önkormányzat majd rendezi a tb-d. Kizáró ok lehet pl nagy értékű autó, ingatlan, stb.
2012. ápr. 13. 13:41
 2/6 A kérdező kommentje:

hát nekem az én nevemen nincs semmi se.

anyumék meg elváltak...

és kérhetem azt is hogy rendezzék el nekem azt a 4 hónap kihagyást is?

2012. ápr. 13. 13:48
 3/6 anonim ***** válasza:

A diákigazolványra való jogosultságod utáni 45 napban még passzív jogon jogosult voltál az eü. ellátásokra (pl. ha januárban végeztél, akkor március 31+45 nap, azaz május 15-ig)

Ha még nem vagy 20 éves, a veled élő szülőd jövedelme és vagyona is számít a jövedelmi és vagyoni helyzet vizsgálatakor. Ha már elmúltál 20, akkor nem. (a külön élő szülőé egyik esetben sem)

Csak az igénylés napjától rendezik a TBd, visszamenőlegesen nem. Ha van így "kieső" időd (ami alatt nem volt rendezve a TBd), akkor vagy reszkírozod, hogy az 5 éves elévülési időn belül nem veszik észre, vagy arra az időszakra bejelentkezel fizetésre és kéred a fizetendő összeg méltányossági elengedését.

2012. ápr. 13. 18:53
 4/6 A kérdező kommentje:

és el szokták engedni?

21 éves vagyok tavaly végeztem okj-s képzést (júniusban volt vége) bejelentett munkám azóta nem volt

2012. ápr. 14. 12:19
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Akkor a TBd dec.15-ig volt rendezett.

Magánszemélynek elengedhetnek járulékokat is, szoktak is elengedést adni.

Ha nem akarsz parázni rajta hogy kiderül-e, akkor kérvényezd meg a TB rendezést az önkormányzatnál.

Amikor megkaptad a papírt, hogy ők rendezik, akkor 2011.12.16-i hatállyal jelentkezz be egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésre a NAVhoz. Ugyanabban a levélben elküldheted a kijelentkezést is (azzal a dátummal amikortól az önkormányzat rendezi)

Idén már nem küldenek határozatot a járulék fizetésről, vagy kiszámolod magadnak, hogy mennyit kell fizetned, vagy megnézed ügyfélkapun keresztül az adófolyószámládat.

Ha kiszámolod magadnak, akkor a be- és kijelentkezéssel együtt elküldheted a méltányossági kérelmet a járulék elengedéséhez (ennek is fenn van a nyomtatványa a neten) Ebben elsősorban elengedést kérj, aztán mérséklést, és részletfizetési lehetőséget. Erről küldenek határozatot, hogy mit engedélyeznek.

Ezeket elintézheted ügyfélkapun keresztül is, akkor nem kell postázgatnod.

2012. ápr. 14. 13:25
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm kedves utolsó!
2012. ápr. 14. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!