Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Fundamenta lakáskassza vagy...

Fundamenta lakáskassza vagy OTP lakástakarék? Melyik jobb?

Figyelt kérdés

2012. febr. 15. 09:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Szerintem ezek nagyjából egy kaptafára készülnek, nagyon azonos a rendszer. Amit el tudok képzelni, hogy lehet vele kis bibi, hogy az OTP-s esetleg csak OTP hitelhez jó a Fundamentát meg betudja bárki ha hitelbe törlesztenél bele. A többi funkció gyanítom közel azonos.
2012. febr. 15. 13:40
 2/11 anonim ***** válasza:

Jajj, miért lenne csak Otp s hitelhez??????

Bármilyen lakáscélra lehet fordítani mindkettőt, erre külön közös törvény vonatkozik!

Gyakorlatilag ugyanaz, de míg a fundamentánál mindig ki kell fizetni az 1% szerződéskötési díjat, az Otp nél fél % vagy sokszor 0%, amivel sok tízezret tudsz spórólni!

2012. febr. 15. 13:45
 3/11 anonim ***** válasza:
Nagy hülyeséget irt az első, mindkettőnek ugyanaz a törvényi szabályozása, nem csak otp-s hitelhez jó az otp-s.. a fundamenta nagy előnye hogy 2 havi dijrendezettség után már igényelhető azonnali áthidalo kölcsön, tehát akinek gyors hitelre van szüksége annak jó, az otp-nél meg sok esetben nincs számlanyitási díj (szerződéses összeg 1%-a), azért az is már egy komolyabb esetben 54000 ft körül mozog..
2012. febr. 15. 17:00
 4/11 anonim ***** válasza:
Köszönöm, hogy kijavítottatok. Igaz hogy csak azt mondtam, hogy esetleg és nem azt hogy biztos! De nekem az a tapasztalatom, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze. És láttunk már olyat, hogy el kellene fogadni valamit és mégsem. Egy jelzés volt, hogy el lehet képzelni egy ilyet. A csapatomnak volt már olyan tapasztalata, hogy meglévő hitelbe nem fogadtak be otp-t csak Fundamentát. Ezért jeleztem, hogy el tudom képzelni. De ha nem így van annak csak örülni kell. :)
2012. febr. 15. 19:09
 5/11 anonim ***** válasza:
A Fundának a hitele 3,9%. Csak.
2012. febr. 18. 21:07
 6/11 Szmija ***** válasza:

Hát ez elég nehéz kérdés...! Igazából én egyiket se mondanám valami jónak, de az Erstét se.

Igazából az a kérdés, hogy miért is érdekel ez...? Feltételezem, hogy szándékodban áll kötni, ismételten feltételezem, hogy lakáscélra, esetleg hitelre szánod. Viszont én nem feltétlen ebben gondolkodnék a helyedben. Vannak ennél sokkal "jobb"/relatív/ termékek, megoldások is erre a célra, ha gondolod össze tudlak hozni egyik ismerősömmel, aki tud neked abban segíteni, hogy mit-miért lenne érdemes ezek helyett elindítani, hogy te se járj rosszul. Nekem is ő segített választani/ingyen .9/, és el is intézte helyettem a papírmunkát. Ha érdekel és rá szánsz 1-2 órát, akkor szólj és jelzem felé.

2012. febr. 20. 12:20
 7/11 anonim ***** válasza:

engem is érdekelne,mit tudsz mutatni lakáscélra ami ennél jobb lenne, ingyen kapsz kamat nélkül hitelt cserébe hogy előre félretesszel!

Miről lenne szó?

2012. febr. 20. 18:40
 8/11 Szmija ***** válasza:

Manapság semmi sincs ingyen, így a lakástakarék hitelrésze sem!!! Az rendben is van, hogy te kaphatsz onnan hitelt, viszont kérdem én, mennyit kell ahhoz kötnöd/szerződést/ és mennyit is kell kifizetni arra, hogy TALÁN, ha minden jól megy 4-5-6... x év múlva fel tud használni lakásvásárlásra...? És itt most csak egy szimpla pesti panelra gondolok/normál állapotúra/, ami így is 8-10M Ft!

Amúgy meg mint a fentiekben is írtam, nem én tudok "jobbat" ajánlani, hanem az az illető, aki nekem is ezt tette!

2012. febr. 24. 12:58
 9/11 anonim ***** válasza:

Egyikse! Van egy ismerősöm, aki OTP-s ltp-kezdett el x éve. Azzal a történettel, hogy mivel Chf hitele van, akkor lejáratkor az ltp beleszámolják a hiteltörlesztőbe.

Na igenám csak azt felejtették el neki mondani, hogy a teljes lejárati összeget akkor kapja meg ha él a kamatmentes hitellel. De Chf hitel mellett nem tud felvenni semmilyen hitelt, így a 650ezer helyett amit kifizetnek neki az 250 eFt és árverezik a házát. Én is szerettem volna a gyerekemnek ilyen de utána számoltam és rájöttem nem ez a legjobb megoldás. Választottam mást ami nincs semmihez sem kötve.

2012. febr. 25. 07:15
 10/11 Szmija ***** válasza:

Pont ezt írtam le az előbb!

Ezért tartom én is azt, hogy az ltp-k nem mindig a legjobb választást jelentik a lakás-, vagy hitelcélra!Sőt...

2012. márc. 1. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!