Fundamenta lakáskassza vagy OTP lakástakarék? Melyik jobb?
Jajj, miért lenne csak Otp s hitelhez??????
Bármilyen lakáscélra lehet fordítani mindkettőt, erre külön közös törvény vonatkozik!
Gyakorlatilag ugyanaz, de míg a fundamentánál mindig ki kell fizetni az 1% szerződéskötési díjat, az Otp nél fél % vagy sokszor 0%, amivel sok tízezret tudsz spórólni!
Hát ez elég nehéz kérdés...! Igazából én egyiket se mondanám valami jónak, de az Erstét se.
Igazából az a kérdés, hogy miért is érdekel ez...? Feltételezem, hogy szándékodban áll kötni, ismételten feltételezem, hogy lakáscélra, esetleg hitelre szánod. Viszont én nem feltétlen ebben gondolkodnék a helyedben. Vannak ennél sokkal "jobb"/relatív/ termékek, megoldások is erre a célra, ha gondolod össze tudlak hozni egyik ismerősömmel, aki tud neked abban segíteni, hogy mit-miért lenne érdemes ezek helyett elindítani, hogy te se járj rosszul. Nekem is ő segített választani/ingyen .9/, és el is intézte helyettem a papírmunkát. Ha érdekel és rá szánsz 1-2 órát, akkor szólj és jelzem felé.
engem is érdekelne,mit tudsz mutatni lakáscélra ami ennél jobb lenne, ingyen kapsz kamat nélkül hitelt cserébe hogy előre félretesszel!
Miről lenne szó?
Manapság semmi sincs ingyen, így a lakástakarék hitelrésze sem!!! Az rendben is van, hogy te kaphatsz onnan hitelt, viszont kérdem én, mennyit kell ahhoz kötnöd/szerződést/ és mennyit is kell kifizetni arra, hogy TALÁN, ha minden jól megy 4-5-6... x év múlva fel tud használni lakásvásárlásra...? És itt most csak egy szimpla pesti panelra gondolok/normál állapotúra/, ami így is 8-10M Ft!
Amúgy meg mint a fentiekben is írtam, nem én tudok "jobbat" ajánlani, hanem az az illető, aki nekem is ezt tette!
Egyikse! Van egy ismerősöm, aki OTP-s ltp-kezdett el x éve. Azzal a történettel, hogy mivel Chf hitele van, akkor lejáratkor az ltp beleszámolják a hiteltörlesztőbe.
Na igenám csak azt felejtették el neki mondani, hogy a teljes lejárati összeget akkor kapja meg ha él a kamatmentes hitellel. De Chf hitel mellett nem tud felvenni semmilyen hitelt, így a 650ezer helyett amit kifizetnek neki az 250 eFt és árverezik a házát. Én is szerettem volna a gyerekemnek ilyen de utána számoltam és rájöttem nem ez a legjobb megoldás. Választottam mást ami nincs semmihez sem kötve.
Pont ezt írtam le az előbb!
Ezért tartom én is azt, hogy az ltp-k nem mindig a legjobb választást jelentik a lakás-, vagy hitelcélra!Sőt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!