Aegon Baba-Mama Program életbiztosítással kerestek meg. Megéri ezt fizetni?
Kedves Sovcsik Krisztián!
Kiadsz az ablakon 50 év alatt 3,5 milliót, amiből te egy fillért se látsz, mert elpatkolsz. Ha neked ez megéri.....
Inkább spórolok fél milliót amiből ha meghalok akkor el tudnak temetni a szeretteim, a többit meg magamra költöm.
Mellesleg nem hiszem hogy boldog lennék 20 millióval, ha egy családtaggal kevesebb lenne.
Mennyit tudna a lányod 15-20 év múlva kivenni?? Ha minimum 2 milliót akkor talán.
Én inkább azt csinálnám, hogy azt a havi 8000 forintot átutalnám egy számlára és minden évben az összegyűlt pénzt lekötném 1-1 évre kamatokkal együtt. 18 év alatt 1728000 forintja lehet, és akkor még a kamatos kamatot nem is számoltam. PL:CIB Betétmix - Trió 1 év lekötésnél 100000-re 7.160forintot ad és ez már kamatadóval értendő. És egy fillért nem kell azért fizetned, hogy elkezd.
Ingatlan öröklési adó, vállalkozóknál üzletrész utáni öröklés illetékköteles (11%-40%), temetkezés (0,5M-1M), Fizetés kiesés 10 évre (x Ft * 120)-> a párok 10%-a az ahol mind a két ember megkeresi ugyanazt a pénzt, ha a nő keres 200e-t a férfi pedig 400e-t. Végül is csak az életszínvonalának 2/3-árol kell lemondania az élete hátralevő részére. Ha van gyermek akkor felsőoktatási képzés ( 2-5 M Ft)
Ha ez valakinek kijön 1,7M Ft-ból és elégnek tartja ezt, akkor tiszteletben tartom.
Vállalkozás: ha az örökös ugyanolyan tudással, tapasztalattal és ugyanakkora respekttel tud kiállni a partnerek elé, akkor ugyancsak tiszteletben tartom, bőven elég 1,7 M Ft a családomnak.
Viszont én egyiket sem merem megkockáztatni, ezért van szükségem arra ,hogyha nem leszek, akkor 20M-t kapjon valaki utánam.
Hát én megértem az álláspontodat, de mi van ha nem halsz meg csak 100 évesen? Akkor megmondod a gyerekednek: Én adtam volna csak nem gondoltam hogy élek idáig. Én inkább abból indulok ki hogy meg akarom élni a gyerekem sikereit.
Miből gondolod, hogy a kedves kérdező havi bevétele 600 000 forint? Átlagkereset 200 ezer. Ha ennyit keresnének nem hiszem, hogy ilyen típusú spóroláson járna az eszük. Legalábbis nekem biztos nem. Ha mégis így van akkor elnézést kérek a kérdezőtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!