Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Van itt Tb szakértő vagy...

Van itt Tb szakértő vagy ezzel foglalkozó?

Figyelt kérdés

Kérlek csak az válaszoljon aki legalább a jogszabályokat elolvasta. Én az összes létezőt elolvastam értelmeztem, csak megerősítésre vagy cáfolásra lenne szükségem.A szakértős oldalakon lehetetlenség kérdezni.

2012.februárig gyeden vagyok, a maximális összeget kapom.

Ha a két gyermek között gyed után rögtön táppénzre megyek szabik kivétele nélkül:

Ebben az esetben vonatkozna rám a gyedkedvezmény és a táppénzem alapja a gyed alapom a tgyásom alapja a minimálbér kétszeresének 30-ad része a 2013-ban induló gyed alapom pedig az előző ellátás alapjául szolgáló összeg.

Ha viszont kiveszem a szabikat akkor a szabi ideje alatt kapott bér átlagából számolnak tgyást és gyedet is.

Kérdésem:

Jövő júniusban diplomázom, ha akkor már terhes lennék a második gyermekkel táppénz alatt is át kell, hogy soroljon

diplomás fizetésre a munkahelyem? Vagy csak akkor ha kiveszem a szabikat és utána megyek táppénzre.Azt gondolom, az lenne nálam az ideális, ha a februárban lejáró gyedem után gyest igényelnék, majd 4 hónap után elmennék táppénzre és egy

feltételezett novemberi tgyás és 2013-as gyed igénylésnél a szerződés szerinti bérem de max. a minimálbér kétszerese lenneaz alap.

Értelmezésem szerint 4 hónap gyest még méltányolna a jogszabály mert javarészt mégiscsak gyeden, táppénzen, és tgyáson lennék, vagy egy hónap gyes se legyen úgy jobban járok? Valaki segítsen! Köszönöm!

Jól gondolom?

2011. aug. 28. 13:22
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!