A TB felhalmozodik, ha nem fizetem de nem is hasznalom?
Az van, h kuldoldon tartozkodom mar fel eve. Nem inteztem el semmit otthon a tb vel kapcsolatban, es parazok, h egyszer hazate'rve'n egy jo kover csekk var ram...
Nincs otthon sem tanuloi, sem munkaviszonyom. Mi fog tortenni ha hagyom a dolgot? vagy van e erre valami megoldas?:) a havidijat vagom, de nem fogom hasznalni. szal nem is kell:) olyat hallottam, h kikell jelentkeznem az allando lakcimemrol. de ez csak ilyen joska mondta pistanak dolog. valaki vagja a temat? koszi
1./ Az APEH (most már NAV lett!) weboldalán emailben is felteheted a kérdésedet!
2./ Ha az EU-ban élsz, akkor nyilván ebben a másik EU-országban fizetsz egészségbiztosítást, ez igazolás lesz arra, hogy ne kelljen Mo-on fizetned a járulékot...
3./ Postai levélben is elintézheted a kijelentkezést (és igazolás küldését, hogy te másik EU-országban dolgozol és ott fizetsz)...
4./ Ha kinn nincs bejelentett munkaviszonyod, akkor jobban járnál, ha Mo-on fizetnéd az Önkéntes Egészségbiztosítási Járulékot (jelenleg havi 5100 Ft)...
Ez az alapellátás igénybevételére jogosít akár az EU-ban is! Ennek az igénylólapja letölthető a NAV weboldalról, postán intézheted (bár ezt jobb lenne Mo-i lakcímen intézni)...
Esetleg szüleid elintézhetik neked itt Mo-on... :-))
5./ Ha valaki nem fizeti az egészségbiztosítási járulékot, akkor nem csak felhalmozódnak a befizetetlen csekkjei, de még kemény bírságot is kaphat a nyakába...
Újabban szúrópróbaszerűen is vizsgálják a TAJ-számok érvényességét és aki nem fizet, azt büntetik...
6./ Minél előbb intézd el ezt a dolgot, mert Murphy-törvénye szerint minden baj akkor üt be, amikor a legkellemetlenebb... Bármikor megbetegedhetsz, aztán ott állsz majd biztosítás nélkül, ha mégis muszáj lesz kórházba kerülnöd, akkor majd százezreket fognak kiszámlázni és majd nézhetsz!... :-[
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!