SEGÍTSETEK! Többi lent?
Kedves Kedvezményezett!
Sajnos nem vehetsz ki pénzt! Nem vagy sem szerződő, sem biztosított. A kedvezményezetti státuszodat pedig nem írtad meg. Ha ez egy tőkegyűjtős megtakarítás akkor jellemzően a következőképpen fizethet a biztosító megjelölt kedvezményezettnek:
1. Ha haláleseti akkor, ha meghal a biztosított. Gondolom ezt nagyon te sem szeretnéd...
2. Elérési kedvezményezett. Ha ez egy tartamos biztosítás és a lejáratkor vagyis az elérési szolgáltatáskor még mindig te vagy a kedvezményezett.
És kedvezményezett bármikor törölhető és cserélhető és a szerződő jogosult rá a biztosított beleegyezésével.
Szóval tiszteld a szüleidet és örülj neki, hogy tudtak neked megtakarítani. A céljuk biztos nem az, hogy elherdálásra kerüljön a pénz, hanem valamilyen Ö általuk elképzelt a Te javaidat szolgáló cél megvalósítása volt.
Ha egyetértenek azzal, amit venni szeretnél a pénzből akkor kérj tőlük pénzt és adni is fognak.
Remélem segíthettem.
ui. Fel a fejjel, a szülők általában jót akarnak a kölkeiknek, csak Ti nem fogadjátok el... :)
"egyébként ha én nem vehetek ki akkor csak az veheti ki akinek a nevén van?" Igen
" és ha átíratnánk az én nevemre mivel elmúltam 18 " Akkor igen, de csak a szerződőt lehet cserélni jellemzően A biztosított cseréje nagyon új dolog és csak a céges életbiztinél működhet. DE, ha te leszel a szerződő akkor elméletben a díjfizetést is te vállalod át. Persze a szüleid fizethetik akkor is helyetted a díjakat. Ez már rajtuk múlik.
"mert a szüleimmel is beszéltem róla és ők is azt mondták hogy ők nem tudnak adni viszont mondták hogy mivel nem hülyeségre költeném valahogyan csak meglehet oldani." Részleges visszavásárlásnak hívják a dolgot és nem kell hozzá átírni csak Ők kell nyilatkozzanak róla, hogy szeretnének egy rész visszavenni. Ez szokott működni.
"egyébként ha lejár a szerződés akkor már kitudom venni, nem?" Nem. Nem kivenni tudod, hanem neked küldik meg, ha addig nem változtatnak a kedvezményezettségeden. Persze lényegileg ugyanaz.
Egyébként, ha lejár érdemes lehet újat indítani. Az akkori viszonyokban a legkorszerűbbet. Szerintem látod Te is, hogy az aprópénzből is lehet gyűjtögetni, Kicsit olvasgass még Te is itt: [link] hogy tudd mire való egy életbiztosítás. És szólj ha kell még segítség :)
Ha te jól olvastad a feltételeket és jól értem akkor ez egy lépcsőzetes szolgáltatású szerződés. A szerződésből korrekt módon a legkorábban a szolgáltatások időpontjában tudtok pénzhez jutni. Vagyis akkor, amikor jár az a 300e amit írtál. Addig csak a család-barátok kölcsöne és a hitel van. De a hitelt kerüld ,ha nem életbevágó mert az csődbe vitte az országot is. Sajnos kölcsön én sem adhatok. Egyes életbiztosítási szerződések esetén lehet kölcsönt is igényelni, de mivel nem látok bele a tiédbe nem tudom lehet-e. Persze mindegy is ha a szüleid nem akarnak belenyúlni...
Van még a dogozz többet és akkor többet keresel effektus is, de ehhez munka is kell.
Nincs jobb ötletem, de remélem jön majd okosabb akinek van. Én most kifogytam... :( Sajna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!