Megszűnik a lakásbiztosításom ha nem fizetem?
Nem fizetem a lakásbiztosításomat az Union-nál. Márciusba lenne egy éve, hogy kötöttem. Már egy negyedéves díjat nem fizettem be, erre a biztosító átadta az ügyemet egy behajtó cégnek. Néztem a szerződésembe meg a biztosító oldalán, hogy mikor szűnik meg a biztosítás de nem kaptam erre választ.Jogos ez hogy behajtóval "fenyegetőznek"?Lehet ez komolyabb?
Valaki légyszíves segítsen, hogy ilyenkor mi van!!!!
Menj be, mondd le!
Én hasonlóan jártam, bár internet szolgáltatóval: az írták az ÁSZF-ben, hogy három hónap után felmondják a szerződést, ha nem fizetek. Ehhez képest egy év után kerestek újra de már behajtókon keresztül. Úgy gondolták mégse szüntetik meg a szerződést, és egy szó nélkül generálták a számlákat. Mire a behajtókhoz került, már a többszöröse volt. Be kellett mennem lemondani a szerződést, és megalkudni velük...
Hatvan napi díjat követelhetnek, mert a törvény szerint még addig kockázatban kell állniuk. Az összegtől függ, hogy ezért perelnek-e.
Nálunk csak akkor, ha ez eléri a 20.000 Ft-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!