Hogyan tudom kiszámolni a reálhozamot, ha 370 ezer az eddigi hozamom, hogyan számolható ki az infláció feletti rész, mai inflálódással?
A számoláshoz rendelkezned kell az összes havi befizetésed adatával, a saját portfóliód havi hozamával, a pénztár által levont költségek összegével, az árszínvonal havi mértékével, illetve az elszámolás napjának árfolyamával, hiszen jelenleg be van fektetve a pénzed és majd csak az elszámolás napján derül ki, hogy ténylegesen mennyi pénz van bent, mekkora a hozam pontos értéke. Mivel még azt sem lehet tudni, hogy ez melyik nap lesz (az árfolyamot meg pláne nem így előre), ezért nem tudod most kiszámolni.
Számíts rá, hogy a pénztárak az elviekben megszerzett hozamodat további működési költségekkel fogják csökkenteni, hiszen nekik is marha nagy költség lesz a reálhozamok kiszámíttatása. Bonyolult algoritmus segítségével külön program készül a pénztáraknak erre.
Nekem is kb. 1/3-a lett.
175.000 hozamből, 62.000 reálhozam
Sehogy..
Az Aegon honlapján mától személyre szabottan meg lehet nézni az egyenleged. Beírod a szerződésszámot, TAJ számot, szül. dátumot, aztán kidobja.
Mondom, hogy reálhozamot ír ki!
Két sort látok:
HOZAM : 154.000
Ebből Reálhozam: 62.000
Én elhiszem, egy ismerősöm kis nyugdíjpénztárnál van, neki már levélben is kiküldték a reálhozam várható nagyságát.
Sajnos nem az Aegon-nál vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!