Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Ha a magánnyugdíj pénztárból...

Ha a magánnyugdíj pénztárból át szeretnék lépni az államiba, akkor ezt hol lehet intézni?

Figyelt kérdés
2010. dec. 17. 17:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Sehol. Csak akkor kell intézkedni, ha a magánnyugdíjpénztárnál maradnál.
2010. dec. 17. 17:56
 2/15 anonim ***** válasza:
38%
Az elmeorvosnál.
2010. dec. 17. 20:25
 3/15 anonim ***** válasza:
Ahogy az első válaszadó mondja. Bár nekem is kétségeim vannak, melyik a helyes. Menni, vagy nem menni???
2010. dec. 18. 07:34
 4/15 anonim ***** válasza:

Az első jól írta. Csak azoknak kell nyilatkozni, akik maradni akarnak, így nekem is.

Bár marhára nem tetszik, hogy jövőre egyátalán nem fog oda pénz érkezni, mert államilag le van tiltva. Álítólag lesz valami kompenzáció, hát nagyon kiváncsi vagyok. Az lenne kompenzáció, ha visszamenőleg megkapnánk a hiányzó pénzt, és ugyebár a kamatokat, de azt hiszem ez felejtős.

Felháborító az egész, ami itt folyik!

2010. dec. 18. 18:46
 5/15 anonim válasza:

Csak akkor kell bármit is tenni,ha nem államiban akarsz maradni.

Amúgy kíváncsi lennék,hogy ilyenkor hol vannak a hithű FIDESZ-esek?Akik annyira akarták,hogy ezek a barok elvegyék az emberi jogokat,megfosszák a dolgozókat annyi mindentől?Ilyenkor miért nem áll elénk valaki,hogy igen,én rájuk szavaztam,és büszke vagyok rá?

Annak az egynek is örülök,hogy ők is szívnak...

2010. dec. 21. 19:37
 6/15 Neonhal válasza:
35%
Tessék, itt vagyok! Én a FIDESZre szavaztam, és büszke vagyok rá! Az emberi jogokat a komcsik akarták megnyirbálni, sőt, nem csak akarták, tették! Nem értem, mi a probléma. Aki akar, maradhat a magánnyugdíj-pénztárban. Nem véletlen az volt az emberi jogok megnyirbálása, mikor ezt kötelezővé tették? Nem véletlen annak kéne elmeorvoshoz fordulnia - ha már kell vkinek - aki mindenféle joska-pista kft-re bizza az öregkori megélhetését? Gondolj a híres MÁV.biztosítóra! Bocsika, becsődöltünk! Majd ezt fogja mondani jónéhány a magánnyugdíj-pénztárak közül, azután a tagok mehetnek 70 évesen kukázni, a működtetők meg nézik őket a Széchényi-hegyi villájukból.
2010. dec. 21. 21:27
 7/15 anonim ***** válasza:
27%

Egy büszke és tudatlan megvezetett... Te vagy a legrosszabb fajta! Miattad akármit tehetnek, bégetsz nekik!

A Fidesz 2010 áprilisában terjesztett szórólapján az szerepelt: "A Fidesz [...] megvédi a magánnyugdíjpénztárakat".

Ezt hogyan magyarázod? (Vagy magyarázat nem kell, mi?)

Végezz egy kalkulációt, többféle kalkulátor elérhető már. És meglátod, a mnyp-ak a rendelkezésre álló pénz harmadából többszörös nyugdíjat tudnak fizetni, mint az állam. Te bégess csak, és lépj át, próbáld meg követelni a nyugdíjadat majd akárkin! Én maradok öngondoskodó!

A fideszed rájött, hogy a legkönnyebben befojásolható réteg a nyugdíjasok. Az ő megélhetésük ténylegesen a kormányzati adományon (nyugdíj) múlik. Ha az emberek öngondoskodnak, megszűnik az a réteg, akinek cukorkát osztogatva a kedvükre fog bégetni (és szavazni). Remek, te büszke fidesz-szavazó, lépj vissza, és bégess. Tereld az időskori megélhetőséged felelősséget másra!

Ja, bizonyára az elkerülte a figyelmedet, hogy a pénztárakba fizetett pénzedet a létrehozott garancia alap biztosítja. Így irreleváns a máv biztosítós ügy. Tudom, ezt szajkózzák neked, te meg büszkén és gondolkodás nélkül bégeted tovább! Négy láb jó, két láb rossz! Négy láb jó, két láb rossz!

2010. dec. 22. 04:51
 8/15 anonim válasza:
0%
Kedves Utolsó!Ki itt a bégető!? Én úgy tudom azok négy lábúak. Én két lábon is tudok stabilan állni, de sajnos vannak, voltak akik tolakodnak,és átgázolnak a kétábuakon!!!!
2010. dec. 23. 18:35
 9/15 anonim ***** válasza:
Na, ezt jól kitárgyaltátok! De mit csináljon ezek után egy tudatlan háromlábú?
2010. dec. 24. 08:50
 10/15 anonim válasza:

Tehát, Kedves Kérdező!

Ha Maradni szeretnél a magán pénztárban, be kell menned a lakóhelyed szerint illetékes nyugdíjintézethez, és nyilatkozni kell erről.

Ha át szeretnél lépni az államiba akkor nem kell semmit tenned. Ebben az esetben azonban van egy olyan lehetőséged, hogy felveheted az eddig befizetett (levont) nyugdíjjárulék eddigi hozamait. Ha ezt szeretnéd felvenni, szintén a nyugdíjintézetnél kell erről nyilatkozni, mert ha nem nyilatkozol, automatikusan azt is utalják az állami kasszába.

A nyilatkozatok megtételének záró határideje 2011. január 31.

De ha az interneten ezt keresed a keresőbe beírva sokkal több információt találsz, mintha itt a különböző gondolkodású emberek egymás szapulását hallgatod.

2010. dec. 24. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!