Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Beázás, csőtörés. Valóban...

Beázás, csőtörés. Valóban kifizeti a biztosító a teljes összeget vagy csak azt, amit a kárfelmérő "gondol"?

Figyelt kérdés
A helyzet bővebben: kész lett egy szuper fürdőnk, ahol valami rosszul lett szerelve és áztatta az alatt levő konyhát. Fel kellett bontani a fürdőben a padlót kb. 2m2-en és a falat is 2 helyen, mire meglett a hiba. A kárfelmérő annyit mondott, hogy csak annak a szaksznak a helyreállítását fizetik, ahol a hiba volt, mindegy, mekkora a kár a feltárás alatt. Mivel ha a hiba feltárása azonnal megtörnénik a jó helyen, akkkor összesen 4 csempét kellett volna leverni és egy 30cm-s csövet cserélni. Így viszont a 2m2-t kellett felverni betonig, az összes padlólapot felszedni, padloponozni, visszaburkolni és persze a hibát a falban javítani. Így kb. 800e Ft lett a feltárás és javítás végösszege, van róla számlánk. Ezt így kifizeti vajon a biztosító vagy csak a kb. 200eFt-ra számítsunk, amibe került volna, ha csak a hibánál tárják fel? Vannak fotók, mindent dokumnetáltunk, ahogy a biztosítós srác kérte. (ALFA biztosító)
2024. ápr. 13. 07:25
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Így van. Mindamellett, hogy a kárfelmérő kifejetezetten kérte, hogy számlát kérjünk, mert azt tuti kifizetik... Aha, persze...
2024. máj. 31. 09:29
 12/15 anonim ***** válasza:
Ilyenkor kell menni a bíróságra.
2024. máj. 31. 10:24
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen, más megoldás nem nagyon van. Lehet, hogy egy próbapert megérne a dolog, és akkor leszoknának arról a biztosítók, hogy "áron alul" fizetnek.

Ha nekem akkora károm származott volna, biztosan perelnék, de 100 ezer alatti összeg miatt nem fogok.

2024. jún. 2. 07:23
 14/15 anonim ***** válasza:

Ez fura,nekem kifizették a teljes összeget amit benyujtottam,700 ezer forint.

Az áfát csak akkor nem fizetik ki ha árajánlatot ad be az ügyfél,mert akkor levonják a 27%-ot.

Felülvizsgálatot kérnék a helyedben,ha valóban a számla ekkora összeget tartalmazott.

2024. jún. 17. 14:47
 15/15 A kérdező kommentje:
Hát, sajnos nekem nem fizették ki, csak a töredékét. Örültünk, hogy pont került egy hosszan húzódó ügy végére minden szempontból. Lehet, hogy ha nem egy fél éves felújítás előzte volna meg, akkor belementem volna a felülvizsgálatba.
2024. jún. 18. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!