Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Ki melyiknél van és mennyit...

Ki melyiknél van és mennyit fizet?

Figyelt kérdés
Szeretnék magánnyugdíj pénztárat váltani mert a jelenleginél sokat fizetek de hallottam hogy lehet váltani vannak kedvezöbbek is.Szeretném ha ajánlanátok nekem.
2010. okt. 21. 11:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

ezt nézegesd, én az AXÁ-t javaslom

[link]

2010. okt. 21. 12:17
 2/11 A kérdező kommentje:
Én nem igazán értek ezekhez.Én szeretnék kevesebbet fizetni de azt se tudom hány százalékot vonnak.Azt tudom jelenleg több mint 10000 ft-ot vonnak és szeretnék kevesebbet fizetni.
2010. okt. 21. 12:29
 3/11 anonim ***** válasza:

a magánnyugdíjpénztárral nem tudsz mit csinálni, az kötelezően a bruttó béred 8 %-a.

de most a kormány nagyon meg akarja variálni ezt a kérdést, lehet meg kellene várnod, hogy mi lesz és utánna váltani.

addig próbálj a neten olvasgatni utánna.

2010. okt. 21. 12:45
 4/11 anonim ***** válasza:
Mindegyiknek ugyanannyit kell fizetni. Olyan nincs, hogy választhatsz, hogy melyiknek kell kevesebbet fizetned.
2010. okt. 21. 12:58
 5/11 anonim ***** válasza:

Így van ahogy a 2.írta, a fizud vagy járulékod 8-át fizetheted...

illetve az is lehet hogy plusz százalékot,na de az is max 2% lehet amit nagyon észre sem veszel...

egy ING-s

2010. okt. 21. 14:27
 6/11 anonim ***** válasza:
Ne keverjük össze az önkéntes magánnyugdíj pénztárat, és (ami persze kötelező) a magánnyugdíj pénztárat. Az önkéntesnél én fizetek amennyit akarok, a kötelező magánnyugdíjnál a bruttó fizetés 8%-a, ez kötelező ha tetszik ha nem. Most nem érdemes firtatni a magánnyugdíjat, mert nincs beleszólásunk. Ámde minden rosszban van valami jó. Én 12 éve vagyok magánnyugdíj tag (csak azért mert kötelező volt), és ezzel akkora hozamokat értem el, hogy ha most kéne nyugdíjba mennem éhen halnék. De mindenre van megoldás! Én megtettem már az első lépéseket! Csak tájékozódni kell, és lehet olyan nyugdíj megtakarításod ami tényleg a tiéd nem szólhat bele senki!! Sztem ez nagyon fontos. Írj privit ha érdekel!
2010. okt. 21. 15:37
 7/11 anonim ***** válasza:

Magánnyugdíjpénztárba Te semmit nem fizetsz, azt a munkáltatód fizeti a bruttó béredből és az minden pénztárnál egységes. Te csak akkor fizetnél, ha egyéni vállalkozó lennél és önadózó. Valamit szerintem összekeversz.

Egyébként meg az utóbbi napok hírei alapján most semmit nem érdemes lépni, mert valószínűleg az összes magánnyugdíjpénztár megszűnik és visszakerülünk a TB-be.

2010. okt. 21. 16:02
 8/11 A kérdező kommentje:

Önkéntes magánnyugdíjpénztárról van szó.Jelenleg az AEGON-nál vagyok aki 10600 ft-ot von le míg az állam 1800 ft-ot von el.Minimálbérből ez igen sok sajnos.Most találtam egy Honvéd nevezetű pénztárat ahol lehet 790 ft-ot is fizetni.

De azt hiszem várok a kormány végleges döntésére mert több mint 1 évig kitudja mi lesz a pénzel amit levonnak és ki tudja mennyit.

2010. okt. 22. 14:38
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem rossz a honvéd, de én úgy tudom az csak a honvédség dolgozóinak van! Ezt egy ismerősöm mondta aki a honvédségnél van! És tényleg jó!
2010. okt. 30. 22:26
 10/11 anonim ***** válasza:

Szerintem valamit még mindig keversz.

Amit a kormány most átirányít a TB-be, az a magánnyugdíj pénztári befizetés. Ez egységesen, kötelezően a saját bruttó béred 8%-a. Eddig a kötelező befizetésed 9,5% volt, amiből 8% magánnyugdíjpénztárba, 1,5% a TB-be került. A munkáltatód a TB-be még igen komoly összegeket fizet utánad, ebből áll majd össze később a nyugdíjad.

Nem magad választhatod meg a járulékos befizetéseid nagyságát, csak azt, hogy hová kerüljön ez pénz, melyik magánnyugdíjpénztárba. Ezentúl sem magad rendelkezhetsz erről az összegről, ki sem veheted, csak nyugdíjba vonulásodkor. Arról dönthetsz 1 év múlva, hogy visszamész 100%-ban a TB-be és csak állami nyugdíjat szeretnél, vagy maradsz valamelyik magánnyugdíj pénztárban tag és azt szeretnéd, hogy két helyről kapd majd a nyugdíjadat. Mindenkinek magának kell ezt átgondolni, hogy megy, vagy marad.

[link]

Eddig gyakorlatilag az történt, hogy a nyugdíjjárulékodat (ami kötelező és mindig is az lesz) megbontotta a munkáltatód és 2 felé utalta, most viszont a TB-be kerül a teljes összeg.

Az Önkéntes Nyugdíjpénztár teljesen más, azt Te a saját béredből, önkéntes alapon fizeted, vagy nem fizeted. A nevében is benne van, hogy ez önkéntes, tehát nem kötelező, pl akár szüneteltethető is, meg is szüntethető, 10 év után a pedig akár teljes felhalmozott összeg felvehető.

2010. okt. 31. 07:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!