Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Az önkormányzati TB-átvállalás...

Az önkormányzati TB-átvállalást miért kell minden évben megújítani? Miért nem marad meg automatikusan?

Figyelt kérdés

Azt hiszik ennyire ráérek, vagy ennyire imádok a hivatalba szaladgálni? Hogy jobb dolgom nincs? Tavaly nyár végén voltam, erre ma megint jön a levél a kedves NAV-tól, hogy e hónaptól megint fizetnem kell a TB-t, ami majdnem 10.000 ft/hó.

Mivel nincs semmi bevételem, és nyilván nincs így miből havonta kitokolni 10 ezret a nagy semmire, így most megint mehetek be a héten a hivatalba, megint tölthetem ki ugyanazt a semmitmondó 200 oldal papírt hogy nincs földem, nincs ingatlanom, nincs bevételem, meg mittudomén. Miért nem elég ezt egyszer kérelmezni, aztán maradna addig amíg az embernek nem lesz munkája? (Ami ugye ebben az országban kvázi lehetetlen, de mindegy, nem ez a kérdés.) Azt úgyis lejelenti elvileg a munkáltató, aztán onnantól akkor "kikapcsolnák" az átvállalást. Vagy ha már ott vagyok, akkor miért nem lehet mondjuk 10 ilyen papírt kitölteni egyszerre, aztán 10 évre meg lenne oldva? Tekintve hogy immár örökké marad ez a "kormány", nem fenyeget olyan veszély hogy 10 éven belül ingatlanom, földem, vállalkozásom legyen, szóval...

Arról már nem is szólva, mennyire megalázó minden évben ott lézengeni hogy "Igen, még mindig nem keresek egy fillért se", tudom hogy ez ebben az országban 2023-ban egyáltalán nem meglepő és nem szégyellnivaló, tekintve hogy senki nem tehet róla, de akkor is megalázó érzés.

Szóval röviden, ennek a kabarénak mi értelme van? Mi a bánatnak kell minden egyes évben visszamenni és megújítani a TB-átvállalást?

2023. okt. 24. 16:34
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
És egy munkanélkülinek szerintem évi egy ötperces papír beadás meg ne legyen probléma már ennyire
2023. okt. 29. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!