Szeretnénk életbiztosítást kötni, de nem igazodunk ki olyan sokfajta van. 50+ vagyunk, és igazából amit szeretnénk, ha valamelyikünk meghal akkor a másik félnek legyen segítség. Én beteg vagyok, férjem jobb egészségi állapotban van. Hol keresgéljek?
Sajnos már kicsit elkéstetek vele. Ha te beteg vagy, akkor már vagy nagyon drága lesz vagy nem kötnek veletek.
A nagyobb biztosítókat járnám végig és beszélnék velük telefonon, hogy milyen biztosítást tudtok kötni, szerintem ez le fogja szűkíteni az ajánlatokat.
Nézz meg egy életbiztosítás kalkulátort. (google: életbiztosítás kalkulátor)
Pl. [link]
Vagy keress meg egy független életbiztosítási ügynököt.
google: életbiztosítási ügynök
Vagy pl. liferisk
Vagy a kiszamolo.hu gazdája is "kiharcolt" egy életbiztosítási kostrukciót, ami sokaknak jó.
Akkor mondjuk lehet, hogy jobb esélyekkel indulsz, utólag nem tudom mi van ilyenkor.
Esetleg a nyugdíjbiztosításokat is érdemes megnézni.
Sajnos pontos biztosítást nem tudok mondani, mert elég gyakran változtatják őket. Amit biztos nem szabad az a unit linked biztosítás és ha lehet, akkor ügyintéző nélkülit kell kötni.
Én azt csinálnám, hogy alapul venném a kiszámoló életbiztosítását és felmennék az összes honlapra (generali, uniqa, alianz stb.) és csinálnék egy nagy excel táblát, kizárnám azokat ahol láthatóan sokkal rosszabbak a feltételek és a többitől bekérnék pontos szerződést.
Ami még egész nagy buli, mi vettünk fel 30 millió hitelt. Erre valami 2x5000 forint körüli összeget fizetünk havonta biztosításra és halál esetén elengedik a fennmaradó összeget.
Esetleg ilyesmiben is gondolkodhattok, hogy vesztek egy lakást kiadásra (ha az albérlet ára fedezi a törlesztőt, nem tudom hogyan állnak most a kamatok), és akkor vagy visszafizeti magát, mire egyedül marad egyikőtök, vagy elengedik a maradékot. De mi fiatalabbak voltunk, mikor felvettük, lehet már nem így működik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!