A Generalinál megszűnt már rég óta a csekkes fizetés mód a Testőr (életbiztosítás) terén, hogy fizessen akárki is akinek nincs bankszámlája?
Mi az akadálya, hogy nyiss egy bankszámláit? De tényleg, mi?
Sántít az a kijelentés, hogy amúgy meg kötnének. Ha valaki kis dolgot sem tesz meg magának, szándékosan nehezíti az életét, akkor miért gondolod, hogy biztosítást viszont kötne?
"Mi az akadálya, hogy nyiss egy bankszámláit? "
Én anyukámnak a nyugdíja nem lenne 100 ezer forint sem, ha nem kapna apám után özvegyi nyugdíjat. A bankszámlája fenntartása évente kb. 8-10 ezer forintba került. Ez ilyen havi bevétellel nagy költség és felesleges kiadás lenne. Meg is szüntette nyugdíjba vonulásakor a bankszámláját.
Viszont lehet, hogy szívesen "kidobná" ezt a pénzt egy életbiztosításra havonta. Mert annak látná értelmét és hasznát.
Kérem, hogy ne kezdje el ecsetelni senki, hogy miért csak 100 ezer forint alatti lenne a nyugdíja, mert én tudom -> a nyugdíjreform áldozata ő is (új nyugdíjtörvény megalkotása annak idején), mint sokan mások, akik rosszkor voltak rossz helyen, pedig ledolgozták az életüket.
Még egy lehetőség.
Ha nincs a közelben fiókja a biztosító bankjának, posta azért valószínűleg van elérhető, útba eső helyen. Belföldi postautalvánnyal (’rózsaszín csekk’) is végezhető utalás bankszámlaszámra.
A lényeg, hogy irányítószámnak 1910-et kell írni, a fölötte levő 3 sorba a következőket kell írni fentről le:
- a kedvezményezett neve (lehet magánszemély és vállalkozás neve is),
- a kedvezményezett bankjának neve,
- a kedvezményezett bankszámlaszáma
Például:
Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.
bankszámla: Budapest Bank
10102952-03524700-01005005
1910
Nem szűnt meg, csak irdatlan magas éves díjnál engedélyezik.
A bankfiókban való készpénzes befizetés járható út, a Generali bevételi számlái az Unicredit, Raiffeisen CIB és OTP bankoknál vannak, erre a szerződő neve és a kötvényszám megadásával tud befizetni.
Vagy olyan biztosítót kell választani, ami enged csekket, pl. NN vagy Posta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!