Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Mi lesz ha nem fizetem ki az...

Mi lesz ha nem fizetem ki az egészségügyi szolgáltatási járulékot?

Figyelt kérdés
Mar meghaladta a 60 ezer forintot, jött a levél hogy megszűnt a tbm, tehát nem vehetek igénybe orvosi ellátást ingyen, ma meg jött egy levél hogy az összeget 20 napon belül fizessem ki. Mi lesz nem fizetem ki 20 napon belül, csak később?

2023. aug. 3. 12:42
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nem is tudom, hogy miért nem egyértelmű azok számára, akik tartoznak valakinek, hogy a történet vége a végrehajtási eljárás.

Nyilván a NAV is ezt az utat járja be, tehát végrehajtási eljárást indít ellened.

A végrehajtási eljárás megindítása előtt köteles fizetési felszólítást küldeni. Ha ez eredménytelenül telik el, akkor már indul is az eljárás.

100 ezer forintig csak inkasszó és jövedelem letiltás mehet, felette már totális végrehajtás van.

A végrehajtással kapcsolatban felmerülő költségeket is neked kell megfizetned, azt is behajtják rajtad. Csak az eljárás megindítása kapásból 5 ezer forint végrehajtási költségátalánnyal jár.

Utána minden egyes végrehajtási cselekmény után felszámítanak újabb 5-5 ezer forintot. Tehát bankszámlát inkasszálnak, ami + 5 ezer forint költséget jelent neked. Kapsz róla értesítést, hogy felszámolták, fizesd meg. És így tovább...

Jó móka struccpolitikát folytatóknak.

2023. aug. 4. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!