Kötelező biztositás újrakötése?
40 napom van még vissza a kötelező biztositásom fordulojáig. Azt tudom, hogy 60 napon belül és 30 napon túl kell lemondani, de megkötni mikor kell? Egyből az utan, hogy lemondtam vagy a fordulo napján?
Előre köszönöm
┌─ „Azt tudom, hogy 60 napon belül és 30 napon túl kell lemondani”.
Lehet, hogy jól tudod, de nem jól írtad.
• Nem csak az évforduló előtti 60 napban, hanem akár előtte is. (Új biztosítási ajánlat elfogadását tiltja a törvény, ha a szerződés kezdőnapjáig több mint 60 nap van hátra.)
Az más kérdés, hogy díj összege miatt nem célszerű több mint 60 nappal az évforduló előtt felmondani, mert akkor még közel sem ismert minden biztosító évforduló napján érvényes díjtarifahirdetménye, ugyanis azt legkésőbb 60 nappal a változás előtt kell nyilvánosságra hozniuk. Lehet, hogy több mint 60 nappal az évforduló előtt a meglévő biztosítónak sem ismert még a díjtarifahirdetménye.
• Nem 30 napon túl lehet érvényesen felmondani a KGFB szerződést, hanem legkésőbb 30 nappal az évforduló előtt. Akkor lesz érvényes, ha legkésőbb 30 nappal az évforduló előtt meg is érkezik a biztosítóhoz a felmondás. A felmondás az évforduló napjára lehetséges. ─┘
┌─ Az új szerződésajánlat legkorábban az évforduló előtt 60 nappal és legkésőbb az évforduló előtti napon tehető, a kezdőnap az évforduló napja legyen. ─┘
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!