Pmáp vagy életbiztosítás 15..20évre?
Kértem egy ajánlatot hosszú távú befektetésre. Kaptam signal előrelátó programját, az union vienna you selectjét. Szépek a számok de a költségek is magasabbak, számomra nehezebb értelmezni a rengeteg mi mennyi s mikor hogy vonnak le, s milyen alapokba fektessenek. Megérheti mélyebben elmerülni a megértésükbe vajon?
Jelenleg kb 10hónapnyi tartalékom van máp ban, s jelenleg pmap ba gyűjtögetek.
Ha belemélyedni nem is, de egy felkészült tanácsadót választani célszerű, aki rendszeresen odafigyel a pénzügyekre.
Ilyen időtávra szerintem nem megoldás az állampapír (az inkább csak rövid-, vagy max. középtávra). Középtávon egy megfelelő befektetési arany konstrukció is komoly előnyöket biztosít. A hosszútávú célokra célszerűbb megoldás a biztosítás.
Ajánlom a nyugdíjbiztosítások kedvezményeit is kihasználni, mert kevés lesz az öregségi nyugdíj és butaság lenne a 20% SZJA visszaigénylésről lemondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!